Kanaďania vyhrali nad Švédskom, Smith vychytal shutout

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Dillon, Eriksson
Kanadský obranca Brenden Dillon (5) v súboji so švédskym útočníkom Louiom Erikssonom počas zápasu na MS v hokeji. Foto: SITA/AP

ŠTOKHOLM 9. mája (WEBNOVINY) – Hokejová reprezentácia Kanady zvíťazila vo štvrtkovom večernom zápase štokholmskej základnej skupiny na 77. majstrovstvách sveta nad domácim Švédskom 3:0 a v tabuľke sa posunula na druhé miesto za vedúce Švajčiarsko.

Kanaďania sa od úvodu pustili do svojho súpera a vyvrcholením ich snaženia bol presný zásah Stevena Stamkosa v 9. min. V druhej časti pridala reprezentácia krajiny „javorového listu“ ďalšie dva góly: v 55. sekunde skóroval Luke Schenn a v druhej polovici II. tretiny aj Jordan Stall.

Tréner Pär Maarts si vyžiadal oddychový čas, po ktorom už síce Švédi neinkasovali ani raz, ale nepodarilo sa im prekonať ani kanadského gólmana Mika Smitha.

Na posledných deväť minút zápasu nahradil Jhonasa Enrotha vo švédskej bránke Jacob Markström, ktorý si pripísal len dva úspešné zásahy. „Trom korunkám“ sa záverečný tlak nepodarilo využiť ani na skorigovanie nepriaznivého stavu.

Švédsko – Kanada 0:3 (0:1, 0:2, 0:0)

Góly: 9. Stamkos (B. Campbell, Schultz), 21. L. Schenn (Matt Read, E. Staal), 33. J. Staal (O’Reilly, Matt Read)

Vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Rönn (Fín.), Olenin – Šeľanin (obaja Rus.), Woodworth (USA), 12 500 divákov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Kanadská hokejová reprezentáciaŠvédska hokejová reprezentácia