Nóri sú po výhre nad Dánskom na čele štokholmskej skupiny

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Skroger, jensen
Nórsky útočník Per-Age Skröder v súboji s Dánom Jesperom Jensenom počas zápasu na MS v hokeji. Foto: SITA/AP

ŠTOKHOLM 5. mája (WEBNOVINY) – Hokejisti Nórska doviedli do víťazného konca (3:2) dramatický a množstvom fyzických stretov poznačený nedeľňajší duel na 77. majstrovstvách sveta proti Dánsku.

Nóri majú na svojom konte z dvoch zápasov na svojom konte plný počet šesť bodov a sú na čele štokholmskej základnej skupiny. Dáni po druhej prehre klesli na poslednú 8. pozíciu.

Nórsky tím začal dobre a už v 2. min sa ujal vedenia zásluhou Trygga. Keď tesne pred druhou sirénou zvýšil na 2:0 Bastiansen, zdalo sa, že zápas bez väčších problémov dovedie k víťazstvu. Dáni sa však nevzdali, v 46. min znížil Lassen a v 50. min vyrovnal Mads Boedker.

Rozhodnutie priniesol presný zásah skúseného útočníka Patricka Thoresena. Dánom sa nepodarilo vynútiť si predĺženie ani v 95-sekundovej hre bez brankára.

Nórsko – Dánsko 3:2 (1:0, 1:0, 1:2)

Góly: 2. Trygg (M. Olimb), 38. Bastiansen (Ask, Bonsaksen), 58. Thoresen (Skröder) – 46. Lassen (Mikkel Boedker, Christiansen), 50. Mads Boedker (Mikkel Boedker, Christiansen)

Vylúčení: 7:6 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Croft (USA), Rönn (Fín.) – Calrson (Kan.), Dahmen (Švéd.), 3754 divákov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Dánska hokejová reprezentáciaNórska hokejová reprezentácia