Rakúšania prehrali v gólovej prestrelke s Rusmi a zostupujú

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Rusko, hokej
Radosť ruských hokejistov po góle v sieti Rakúska počas zápasu na MS. Foto: SITA/AP

HELSINKI 13. mája (WEBNOVINY) – Vo večernom dueli medzi Rakúskom a Ruskom videli diváci zatiaľ najviac gólov v rámci doterajšieho priebehu 77. svetového šampionátu v hokeji.

Favorizovaní Rusi zdolali Rakúšanov 8:4. „Zborná“ sa vďaka víťazstvu dostala na prvé miesto helsinskej skupiny, naopak Rakúsko je po Slovinsku druhým tímom, ktorý opúšťa elitnú kategóriu majstrovstiev sveta.

Rakúšania prestrieľali v prvej tretine svojho súpera pomerom 15:5 – napriek tomu bolo skóre po úvodných dvadsiatich minútach vyrovnané 3:3.

Na góly Perežogina a Kovaľčuka odpovedali v priebehu pätnástich sekúnd dvomi presnými zásahmi Iberer a Vanek. Outsidera stretnutia poslal do vedenia v 16. min z presilovky Raffl. Rusi vyrovnali 88 sekúnd pred koncom prvej tretiny, keď sa takisto z presilovej hry presadil Nikulin.

Gólové hody pokračovali aj v druhej časti. Na presný zásah Radulova z 25. min ešte Rakúšania dokázali odpovedať zásluhou Iberera, pre ktorého to bol druhý gól v stretnutí. Hoci zverenci trénera Mannyho Viveirosa pokračovali v sympatickom výkone, do konca prostrednej časti už strieľali góly len Rusi – v 32. min Moziakin, o šesť minút neskôr Soin.

Záverečná časť stretnutia už patrila nedeľňajšiemu premožiteľovi slovenskej reprezentácie – dva ruské góly v tretej tretine zaznamenali Zajcev a Kuznecov.

Rakúsko – Rusko 4:8 (3:3, 1:3, 0:2)

Góly: 9. M. Iberer (Lukas), 10. Vanek (T. Pöck, Raffl), 16. Raffl (Vanek), 28. Iberer (Baumgartner) – 2. Perežogin (Moziakin), 9. Kovaľčuk (A. Radulov), 19. Nikulin (J. Medvedev), 25. A. Radulov (Kovaľčuk), 32. Moziakin (Nikulin), 38. Soin (Kokarev), 42. Zajcev (K. Petrov), 50. J. Kuznecov (K. Petrov, Belov)

Vylúčení: 4:6 na 2 min, navyše: T. Pöck (Rak.) 10 min za narazenie zozadu, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Croft (USA), Rantala (Fín.) – Kilian (Nór.), Wilmot (Kan.), 4455 divákov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Rakúska hokejová reprezentáciaRuská hokejová reprezentácia