Rusko deklasovalo Lotyšsko, Bryzgalov vychytal shutout

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Rusko
Radosť hokejistov Ruska po góle v sieti Lotyšska. Foto: SITA/AP

HELSINKI 4. mája (WEBNOVINY) – Obhajcovia zlata Rusi vstúpili úspešne do 77. majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji. V sobotu popoludní si v helsinskej Hartwall Areene poradili s výberom Lotyšska hladko 6:0.

Rusi od začiatku zatlačili svojho súpera a bolo len otázkou času, kedy strelia prvý gól. Dosiahol ho v 14. min Biriukov. V II. tretine brankára Jučersa prekonali postupne J. Medvedev, A. Radulov a Riasenskij.

Od začiatku tretej časti nastúpil v lotyšskej bránke Masalskis, ale čisté konto si udržal len 17 sekúnd, kým ho prekonal Kovaľčuk. Šiesty presný zásah Rusov pridal v presilovke Petrov a po tomto góle sa duel už len dohrával a skóre sa nezmenilo.

V nedeľu 5. mája nastúpia ruskí reprezentanti o 15.15 h SELČ proti výberu Nemecka, Lotyšov čaká o štyri hodiny neskôr meranie síl s Američanmi. V tejto skupine hrajú aj Slováci.

Výsledok – Helsinki:

Rusko – Lotyšsko 6:0 (1:0, 3:0, 2:0)

Góly: 14. Biriukov (Soin, Svitov), 29. J. Medvedev (Petrov), 33. A. Radulov (Kovaľčuk, Biriukov), 39. Riasenskij (Perežogin, Belov), 41. Kovaľčuk (Loktionov), 45. Petrov (Tereščenko, J. Medvedev)

Vylúčení: 2:3 na 2 min, navyše: Berziňš (Lot.) DKZ za narazenie zozadu, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Reiber (Švaj.), Zalaski (Kan.) – Hunnius (Nem.), Kack (Švéd.), 5293 divákov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Antti Raanta
Firmy a inštitúcie Lotyšská hokejová reprezentáciaRuská hokejová reprezentácia