Švajčiari neprehrali ani s Dánmi a sú vo štvrťfinále

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Berra, storm
Švajčiar Philippe Furrer bráni za bránkou Reta Berru dánskeho hokejistu Frederika Storma. Foto: SITA/AP

ŠTOKHOLM 11. mája (WEBNOVINY) – Hokejisti švajčiarskej reprezentácie neprehrali ani vo svojom piatom zápase na 77. majstrovstvách sveta na severe Európy.

„Helvéti“ zdolali v sobotňajšom súboji Dánov 4:1 a ich zatiaľ jediné výsledkové zaváhanie bolo v stretnutí s favorizovanými Kanaďanmi, ktorých však zdolali 3:2 po samostatných nájazdoch.

Švajčiari využili v štokholmskom dueli proti Dánom až tri presilovky a podržal ich aj brankár Reto Berra s vynikajúcou 96,97-percentnou úspešnosťou zákrokov.

Švajčiari sú na turnaji jediným tímom bez prehry, vyhrali aj piaty duel. Po sobote už môžu myslieť na štvrťfinálové boje. „V prípravných zápasoch nám vychádzali presilovky. Získali sme v nich veľkú istotu, teraz je veľmi potrebné ďalej bojovať a pokračovať v nastúpenom trende,“ hovoril po zápase podľa webu šampionátu útočník Denis Hollenstein.

Švajčiarsko – Dánsko 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

Góly: 2. Cunti (Bodenmann, Hollenstein), 32. Gardner (Von Gunten, Josi), 44. Suri (Josi, Ambühl), 55. Niederreiter (Vauclair, Seger) – 34. N. Jensen (S. Lassen)

Vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kaval (USA), Kirk (Kan.) – Dahmen (Švéd.), Šeljanin (Rus.)

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Dánska hokejová reprezentáciaŠvajčiarska hokejová reprezentácia