Švajčiari opäť neprehrali, zničili aj Slovinsko

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Hokej
Foto: SITA

ŠTOKHOLM 8. mája (WEBNOVINY) – Švajčiarski reprezentanti zdolali v stredajšom zápase Slovincov vysoko 7:1, na 77. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji ešte neokúsili trpkosť prehry a s jedenástimi bodmi figurujú na čele štokholmskej skupiny. Naopak, slovinskí hokejisti sa ešte neradovali z víťazstva a patrí im posledná priečka v tabuľke so ziskom jediného bodu.

Skóre stretnutia otvoril v 7. min slovinský útočník Rok Pajič, od tohto momentu však triafali do čierneho už len hráči z krajiny „helvétskeho kríža“.

V prvej tretine sa zaskvelo najmä trio Simon Bodenmann, Luca Cunti, Denis Hollenstein, ktorí v priebehu piatich minút zaznamenali zhodne gól a dve asistencie. Po druhom góle hráča Klotenu Hollensteina v 32. min a presnom zásahu Mosera o štyri minúty neskôr už viedli Švajčiari 5:1.

Skóre druhej tretiny uzavrel svojím druhým gólom na turnaji Andres Ambühl, jeho presný zásah musel ešte potvrdiť videorozhodca.

V záverečnej časti hry videlo 2132 prítomných divákov jediný gól, po prihrávke Ambühla sa presadil Reto Suri. Vo večernom stretnutí si v Štokholme zmerajú sily domáci Švédi s Nórmi. Oba kolektívy získali v úvodných troch vystúpeniach na turnaji šesť bodov.

Slovinsko – Švajčiarsko 1:7 (1:3, 0:3, 0:1)

Góly: 7. Pajič (Pavlin, Pretnar) – 15. Bodenmann (Cunti, Hollenstein), 18. Cunti (Bodenmann, Hollenstein), 20. Hollenstein (Bodenmann, Cunti), 32. Hollenstein (Vauclair, Walker), 36. Moser (Plüss, Niederreiter), 40. Ambühl (Suri), 45. Suri (Ambühl)

Vylúčení: 4:2 na 2 min, presilovky: 0:3, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jeřábek (ČR), Kaval (USA) – Carlson (Kan.), VALACH (SR), 2 132 divákov

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Slovinská hokejová reprezentáciaŠvajčiarska hokejová reprezentácia