USA rozhodli o víťazstve nad Francúzskom až v tretej tretine

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Stephen Gionta
Prvým gól Američanov do francúzskej siete strelil Stephen Gionta. Foto: SITA/AP

HELSINKI 11. mája (WEBNOVINY) – Hokejisti francúzskej reprezentácie sa prezentovali opäť sympatickým výkonom na 77. svetovom šampionáte vo Fínsku a Švédsku.

V sobotňajšom zápase v Helsinkách prehrali s favorizovanými Američanmi 2:4 a nenadviazali na senzačné štvrtkové víťazstvo nad Rusmi.

Reprezentanti Spojených štátov amerických viedli po dvoch tretinách len tesne 2:1, potom však gólmi Paula Stastného a Davida Mossa zvýšili na trojgólový rozdiel. Skóre duelu uzavrel 90 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času Yorick Treille.

Američania majú na konte 12 bodov a dostali sa na čelo helsinskej skupiny. Francúzi stále majú šancu na štvrťfinálovú účasť, za štvrtými Slovákmi zaostávajú na piatej pozície len o jeden bod.

USA – Francúzsko 4:2 (2:0, 0:1, 2:1)

Góly: 8. Gionta (Carle), 18. B. Butler (LeBlanc, Stapleton), 52. Paul Stastny (C. Smith), 54. Moss (Faulk, McBain) – 29. Hecquefeuille (Bellemare), 59. Treille (Desrosiers, Meunier)

Vylúčení: 4:6 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Brüggemann (Nem.), Rantala (Fín.) – Arm (Švaj.), Käck (Švéd.), 7458 divákov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Paul Stastny
Firmy a inštitúcie Americká hokejová reprezentáciaFrancúzska hokejová reprezentácia