Slováci začali ďalšiu fázu prípravy na MS už aj s Réwayom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Slovenskí hokejisti v príprave nestačili na Rusov
Zľava: Brankár Ruska Stanislav Galimov a hráči Slovenska počas hokejového zápasu v rámci Euro Hockey Challenge Slovensko - Rusko. Bratislava, 11. apríl 2014. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 15. apríla (WEBNOVINY) – Slovenská hokejová reprezentácia začala v utorok popoludní ďalšiu fázu prípravy na majstrovstvá sveta v Bielorusku.

Tréner Vladimír Vůjtek privítal na zraze na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu takmer rovnaký káder, ako mal k dispozícii minulý týždeň. Zraneného Popradčana Adama Lapšanského nahradil Martin Réway, ktorý pricestoval zo zámoria a pobije sa o šancu dostať sa do tímu pre majstrovstvá sveta.

„Prišli všetci nominovaní hráči. Už v stredu ráno odchádzame do Francúzska, preto sme posunuli čas zrazu i tréningu na skošie popoludnie, aby sa všetko stihlo pripraviť. V šatni nechýbal ani Réway, ktorému však nedorazil zo zámoria výstroj. Je v našom hľadáčiku už dva roky, keďže hral dobre na majstrovstvách sveta do 20 rokov. Prejavil záujem zapojiť sa do prípravy, my sme mali tiež interes. Rýchlo sa vybavila letenka a priletel. Uvidíme, ako sa adaptuje na mužský hokej, keďže doteraz hrával za juniorku,“ uviedol krátko po začiatku zrazu tréner Vladimír Vůjtek.

Obrazom: Slováci v prvom prípravnom zápase prehrali s Rusmi

Slováci mali v utorok popoludní o 16.00 h na programe tréning, večer potom vyrazí auto s výstrojom do Francúzska. Tím v stredu ráno krátko po šiestej hodine odcestuje do Viedne, odkiaľ o 9.00 h odletí do Lyonu a následne sa presunie do Grenoblu.

Pod Alpami majú Vůjtekovci naplánovaný tréning o 18.45 h. Vo štvrtok je na programe prvý súboj s Francúzmi o 20.00 h na štadióne v Gape. V piatok je voľnejší program s večerným tréningom, v sobotu sa odvetný súboj v Grenobli uskutoční o 15.00 h.

„V minulosti sme mali problémy v dueloch s takzvanými outsidermi, aj keď takí v hokeji už nie sú. Hralo sa nám proti týmto mužstvam horšie ako proti silným. Vynasnažíme sa pripraviť taktiku, vďaka ktorej sa pokúsime o víťazstvo,“ skonštatoval Vladimír Vůjtek.

Obrazom: Slováci zdolali Rusov, Šatan vyrovnal rekordéra Golonku

Reprezentačný kouč v súčasnosti rieši aj brankársku otázku. K dispozícii má momentálne trio Július Hudáček, Jaroslav Janus a Ján Laco. V zámorí sa klubová sezóna skončila pre Jaroslava Haláka.

Vo Francúzsku minimálne v jednom zápase nastúpi Július Hudáček, ktorý nechytal minulý týždeň proti Rusom. „S Halákom sme sa chceli spojiť, ale nepodarilo sa nám to. Ešte sa s ním pokúsime hovoriť, nechali sme mu zatiaľ odkazy. Uvidíme, aký bude jeho názor o štart na majstrovstvách sveta a potom to budeme riešiť,“ dodal Vladimír Vůjtek.

Nominácia hokejovej reprezentácie Slovenska na zápasy s Francúzskom:

Brankári: Július Hudáček (HC ČSOB Pardubice/ČR, 8 zápasov), Jaroslav Janus (Slovan Bratislava/KHL, 10), Ján Laco (Donbas Doneck, Ukr./KHL, 25)

Obrancovia: Ján Brejčák (Slovan Bratislava/KHL, 11 zápasov/1 gól), Peter Čerešňák (Dukla Trenčín, 6/0), Marek Ďaloga (HC ČSOB Pardubice/ČR, 23/0), Vladimír Mihálik (Slovan Bratislava/KHL, 38/2), Karol Sloboda (HC Vítkovice/ČR, 19/0), Richard Stehlík (HC Vítkovice/ČR, 86/2), Martin Štajnoch (Slovan Bratislava/KHL, 9/0), Ivan Švarný (Medveščak Záhreb, Chor./KHL, 67/1), Juraj Valach (Slavia Praha/ČR, 7/0)

Útočníci: Martin Bakoš (Slovan Bratislava/KHL, 6/0), Martin Bartek (Bílí Tigři Liberec/ČR, 35/10), Tomáš Bulík (Bílí Tygři Liberec/ČR, 30/1), Marcel Haščák (Dinamo Riga, Lot./KHL, 43/3), Mário Lunter (HC´05 Banská Bystrica, 1/0), Patrik Lušňák (ŠHK 37 Piešťany, 13/1), Michel Miklík (Slovan Bratislava/KHL, 56/10), Juraj Mikúš (Slovan Bratislava/KHL, 73/16), Ladislav Nagy (Jokerit Helsinki/Fín., 68/23), Martin Réway (Gatineau Olympiques/QMJHL, 0), Dávid Skokan (Slavia Praha/ČR, 7/1), Miroslav Šatan (Slovan Bratislava/KHL, 171/82), Rastislav Špirko (Spartak Moskva, Rus./KHL, 31/3), Andrej Šťastný (Slovan Bratislava/KHL, 13/0), Radoslav Tybor (HC ČSOB Pardubice/ČR, 17/2), Peter Zuzin (HKM Zvolen, 6/0).

Realizačný tím:

Igor Andrejkovič (vedúci výpravy), Vladimír Vůjtek (tréner), Peter Oremus, Vladimír Országh (asistent trénera), Roman Švantner (kondičný tréner), František Okál (lekár), Michal Malina, Michal Hrtús (maséri), Ján Urban (výstrojový manažér), Michal Nemček (fyzioterapeut)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej ŠťastnýIvan ŠvarnýJán BrejčákJán LacoJaroslav JanusJúlius HudáčekJuraj MikušJuraj ValachKarol SlobodaLadislav NagyMarcel HaščákMarek ĎalogaMartin BakošMartin BartekMartin RéwayMartin ŠtajnochMichel MiklíkMiroslav ŠatanPeter ČerešňákPeter OremusRastislav ŠpirkoRichard StehlíkTomáš BulíkVladimír MihálikVladimír OrszághVladimír Vůjtek
Firmy a inštitúcie Slovenská hokejová reprezentácia