Fínom pomôže na MS aj Jokinen, Švédi budú bez Sedinovcov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Daniel Sedin
Útočník Daniel Sedin (22) švédskej reprezentácii na majstrovstvách sveta nepomôže. Foto: SITA/AP

ŠTOKHOLM/HELSINKI 19. apríla (WEBNOVINY) – Hokejistom Švédska pomôžu na majstrovstvách sveta v bieloruskom Minsku obranca Mattias Ekholm z Nashvillu i útočník Mikael Backlund z Calgary.

Šancu na účasť má brankár Eddie Läck z Vancouveru, ale ten si musí vybojovať miestenku v prípravnom kempe. Tréner Švédska Pär Marts vedie rozhovory aj s ďalšími hráčmi z NHL. Negatívne odpovede podľa denníka Aftonbladet mu dali Nicklas Bäckström z Washingtonu a Oliver Ekman-Larsson.

„Vlani na jeseň sa mi narodila dcéra a neužil som si s ňou veľa času, keďže som celú sezónu bol mimo domova. S Washingtonom som veľa cestoval, potom bola olympiáda. Chcem nasledujúci čas stráviť s rodinou,“ vysvetlil pre Aftonbladet Bäckström. Pre zranenia budú Švédom chýbať aj bratia Henrik a Daniel Sedinovci z Vancouveru.

Fínskej reprezentácii pomôže na svetovom šampionáte skúsený hokejový útočník Olli Jokinen Hráč Winnipegu Jets prisľúbil účasť trénerovi Erkkovi Westerlundovi, do prípravy by sa mal zapojiť krátko pred šampionátom, ktorý sa koná od 9. do 25. mája. Kouč Westerlund zároveň pozval na budúcotýždňový kemp a prípravné zápasy na Slovensku aj brankára Mikka Koskinena, obrancu Juusa Hietanena a útočníkov Jarkka Immonena a Teuva Teräväinena.

Olli Jokinen sa predstaví na desiatych majstrovstvách sveta v kariére, na ktorých dosiaľ získal dve strieborné a tri bronzové medaily. Fínsko reprezentoval aj na štyroch zimných olympijských hrách vrátane ostatných v Soči. V tejto sezóne dosiahol v 82 stretnutiach za Winnipeg 43 bodov za 18 gólov a 25 asistencií. V NHL hral v dresoch Los Angeles, New York Islanders, Floridy, Calgary a New York Rangers. Informácie zverejnil web Etelä-Saimaa.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Nicklas Bäckström