Richard Pánik sa pripojí k reprezentácii, ak prejde testami

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Richard Pánik
Richard Pánik (71) by sa mohol k slovenskej reprezentácii pripojiť v priebehu budúceho týždňa. Foto: SITA/AP

POPRAD 24. apríla (WEBNOVINY) – Ak Richard Pánik prejde lekárskymi výstupnými testami vo svojom klube NHL, pripojí sa k slovenskej hokejovej reprezentácii v príprave na majstrovstvá sveta v Bielorusku. Dvadsaťtriročný útočník Tampy Bay už v zámorí so svojím tímom ukončil sezónu prehrou v 1. kole play-off proti Montrealu.

„V týchto dňoch si Richard dáva dokopy súkromné záležitosti a koncom týždňa ho čakajú výstupné lekárske testy. Hovoril som s ním ihneď po vypadnutí z play-off a informoval o tom aj generálneho manažéra slovenského tímu Otta Sýkoru. Ak testy dopadnú dobre, Richard by sa mal k reprezentácii pripojiť v utorok na budúci týždeň,“ cituje server Slovenského zväzu ľadového hokeja Pánikovho agenta Petra Kadlečka.

K reprezentantom v Poprade by sa mal pripojiť už v piatok 25. apríla útočník Marek Viedenský, ktorý uplynulé tri sezóny odohral v mužstve Worcester Sharks v AHL – farme San Jose.

Slovenskí hokejisti v príprave na MS v Minsku (9.- 25. 5.) zohrajú tento týždeň dva prípravné zápasy proti Fínom. Prvý už vo štvrtok v Steel aréne v Košiciach a druhý v sobotu v Poprade. Obe stretnutia by mali byť vypredané.

Brankárska trojica sa kryštalizuje, Staňa nepocestuje

Po Jaroslavovi Halákovi sa na májovom šampionáte v bieloruskom Minsku nezúčastní ani Rastislav Staňa. Ospravedlnil sa zo zdravotných dôvodov. Reprezentačný kouč sa s čerstvým slovenským majstrom stretol vo štvrtok v Košiciach a diskutovali o majstrovstvách sveta 2014. Vůjtek má k dispozícii trio Ján Laco, Jaroslav Janus a Július Hudáček a títo traja brankári by mali s veľkou pravdepodobnosťou cestovať aj do Minska.

S Rasťom sme sa stretli vo štvrtok pred zápasom s Fínskom v Steel aréne a rozprávali sa o jeho možnom štarte na svetovom šampionáte. Staňa ročník dohral so zranením a vyjadril sa, že si ho potrebuje doliečiť. Tým pádom sa na turnaji v našom drese nepredstaví,“ povedal na webe Slovenského zväzu ľadového hokeja generálny manažér slovenského tímu Otto Sýkora.

Staňa sa stal 22. hráčom, ktorý vypadol z nominačných plánov slovenských trénerov. Doteraz chytal na majstrovstvách sveta 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2009, 2010 a 2013. Vlani bol v Helsinkách jednotkou, na rovnakom mieste si v roku 2003 vybojoval so spoluhráčmi bronz a bol aj členom kádra majstrov sveta 2002. V tejto sezóne začal 34-ročný brankár v CSKA Moskva a potom odišiel do Košíc. Jeho ďalšia hokejová budúcnosť je momentálne otvorená, nebude pokračovať v tíme „železiarov“ a ani v žiadnom klube Kontinentálnej hokejovej ligy.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ján LacoJaroslav JanusJúlius HudáčekMarek ViedenskýRastislav StaňaRichard Pánik
Firmy a inštitúcie Slovenská hokejová reprezentácia