Zázračný zákrok Laca bol podľa Vůjtka kľúčový moment zápasu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Slovenskí hokejisti zdolali Nórsko, prvá tretina bola divoká
Ján Laco (vľavo) zo Slovenska a Per-Age Skroder (uprostred) z Nórska počas zápasu Slovensko - Nórsko základnej A-skupiny majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji 2014 v Minsku. Bielorusko, Minsk, 14. máj 2014. Foto: SITA/Ján Viazanička

MINSK 15. mája (WEBNOVINY) – Slovenskí hokejisti sa až vo štvrtom zápase na svetovom šampionáte v bieloruskom Minsku dočkali víťazstva a vykresali nádej na štvrťfinále.

Všetko o MS v hokeji nájdete —>>> TU.

Trénerovi Vladimírovi Vůjtkovi vyšla zmena v zostave, keď dal dokopy útok Michel Miklík, Juraj Mikúš a Tomáš Tatar. Každý z tria dal po góle a útočníci si pri výhre 5:2 nad Nórskom zaspomínali na úspešné pôsobenie na majstrovstvách sveta 2012 v Helsinkách.

Obrazom: Slovenskí hokejisti zdolali Nórsko, prvá tretina bola divoká

„Sme radi, že sa chytila táto formácia, ktorú sme opäť zostavili po dvoch rokoch. Hrali veľmi dobre celý zápas, k prvému útoku sa pridal druhý a mužstvo je hneď silnejšie. Potrebujeme sa ešte vyvarovať chýb v obrannej tretine,“ povedal už viditeľne spokojný tréner Vladimír Vůjtek.

Na zbabraný zápas hokejisti zabudli

Jeho zverenci nehrali zle ani v súbojoch s Kanadou a Českom a začali dobre aj s Francúzskom. V tom dueli však zrazu prestali korčuľovať, boli ťažkopádnejší a začali sa dopúšťať chýb. Na zbabraný duel s Francúzmi dali Slováci v stredu v Čižovka Arene v Minsku zabudnúť a húževnatých Nórov napokon zdolali 5:2.

Obrazom: Stredajšie zápasy na MS v hokeji

„Mali sme poslednú možnosť vrátiť sa do hry. Museli sme hrať na tri body, potrebovali sme výhru. Myslím si, že každý v tíme to pochopil, aj keď ešte v prvej tretine trocha hráčom zväzovala nohy nervozita. Dvakrát sme pri našom vedení inkasovali po zbytočných chybách,“ skonštatoval Vladimír Vůjtek.

Superzákrok Jána Laca

Kľúčovým momentom súboja bola 16. minúta a v nej skvelý zákrok Laca pri šanci Trygga pred prázdnou bránkou. Slovenský brankár poslal v poslednej chvíli hokejku do dráhy letu puku. „Bol to kľúčový moment. Od druhej tretiny sme už získali prevahu a súpera vo všetkom prekonali. Nakopol nás gól Laca Nagya v závere druhej dvadsaťminútovky,“ povedal Vůjtek.

Video: Skvelý zákrok Jána Laca

Slováci majú vo štvrtok voľno a v piatok ich večer čaká od 19.45 SELČ súboj so Švédskom. V tomto zápase nebudú mať čo stratiť a môžu len prekvapiť. O nečakané výsledky na tomto turnaji nie je núdza a prekvapeniam nemusí byť koniec. „Ani Švédi neexcelovali v zápase proti Nórsku. Myslím si, že by sme s nimi mohli odohrať vyrovnanú partiu. Výsledok sa nedá predpovedať, chceli by sme uhrať nejaký bod,“ dodal Vladimír Vůjtek.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Juraj MikušMichel MiklíkTomáš TatarVladimír Vůjtek
Firmy a inštitúcie Slovenská hokejová reprezentácia