Video: Najkrajšie momenty z deviateho dňa na MS v hokeji

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Sobotňajšie zápasy na MS v hokeji
Francúzsky útočník Teddy da Costa v súboji s Nórom Niklasom Roestom počas sobotňajšieho zápasu na MS v hokeji. Foto: SITA/AP

MINSK 17. mája (WEBNOVINY) – V sobotu sa na majstrovstvách sveta v hokeji hralo šesť zápasov. O najväčšie prekvapenie sa postarali Dáni, ktorí zdolali Čechov. Severský tím prehrával ešte krátko pred koncom 1:3, ale v závere po góloch Jensena a Bjorkstranda vyrovnal a v nájazdoch o víťazstve Dánska rozhodol Boedker.

Všetko o MS v hokeji nájdete —>>> TU.

V A-skupine sa darilo aj Slovákom, ktorí dali trénerovi Vladimírovi Vůjtkovi víťazný darček k jeho sobotňajším 67. narodeninám. Slovenskí hokejisti sa výhrou nad Talianskom zachránili medzi elitou a stále živia nádej na postup do štvrťfinále. Musia však vyhrať v utorok nad Dánmi a čakať aj na ostatné výsledky turnaja.

Dobrú pozíciu na postup medzi najlepšiu osmičku majú Francúzi. Reprezentanti „galského kohúta“ v Čižovka Arene zdolali Nórov 5:4 po samostatných nájazdoch a svoj osud majú na vlastných hokejkách. Ak zvládnu ďalšie zápasy odohrajú na turnaji aj súboj o postup do semifinále.

Obrazom: Sobotňajšie zápasy na MS v hokeji

V „béčku“ sú naďalej stopercentní Rusi. „Zborná“ v sobotu vyhrala aj svoj piaty zápas na turnaji, na konte má plný počet bodov a už aj istú účasť vo štvrťfinále, do ktorého zdá sa postúpia aj Bielorusi, ktorí otočili duel s Nemeckom. Je jasné, že minimálne na rok elitnú kategóriu opustí Kazachstan.

Sobotňajšie zápasy na MS v hokeji
Foto: SITA/AP
MS v hokeji  sutaze
Foto: Webnoviny.sk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia