Video: Najkrajšie momenty z dvanásteho dňa na MS v hokeji

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Utorňajšie zápasy na MS v hokeji
Lotyšský obranca Guntis Galvinš v súboji so švajčiarskym útočníkom Benjaminom Plüssom počas utorňajšieho zápasu na svetovom šampionáte v Minsku. Foto: SITA/AP

MINSK 20. mája (WEBNOVINY) – V utorok sa na 78. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v bieloruskom Minsku rozhodlo o posledných štvrťfinalistoch.

Osmičku tímov doplnili Fíni, ktorým v zápase B-skupiny pomohli Švajčiari, pretože dokázali poraziť Lotyšov 3:1. Zverenci trénera Teda Nolana už v úvodnej tretine inkasovali z hokejok Brunnera a Schlumpfa a v ďalšom priebehu už nenašli dostatok síl na vyrovnanie či víťazstvo.

Všetko o MS v hokeji nájdete —>>> TU.

Prestrelku videli diváci v Minsk Arene v súboji Američanov s Nemcami. Po prvej tretine, ktorá sa skončila 0:0, sa roztrhlo vrece z gólmi. Štastnejší na konci duelu boli po výsledku 5:4 reprezentanti USA.

V poslednom stretnutí B-skupiny potvrdili svoju dominanciu Rusi. „Zborná“ zvíťazila nad domácimi hokejistami tesne 2:1. Bieloruský tím síce prežil prvú tretinu bez inkasovaného gólu, no v druhej časti Rusko dvakrát skórovalo v rýchlom slede. Postupne sa presadili Plotnikov a Šipačov. Hostiteľovi sa vďaka gólu Denisova ešte podarilo znížiť, ale na obrat to už nestačilo.

Obrazom: Utorňajšie zápasy na MS v hokeji

V „áčku“ svoje účinkovanie na turnaji víťazstvom zakončili Slováci. Zverenci trénera Vladimíra Vůjtka porazili Dánov 4:3. Divoká bola najmä záverečná tretina, v ktorej padlo päť gólov. Po zápase kapitán Miroslav Šatan oznámil, že „zavesí korčule na klinec“.

Obrazom: Zápas Dánsko – Slovensko

Prvé miesto v „slovenskej“ skupine obsadili Kanaďania. Výber krajiny „javorového listu“ porazil v utorok Nórov a vo štvrtkovom štvrťfinále sa stretne s Fínskom.

Vo večernom stretnutí vyhrávali Francúzi nad Čechmi v 19. minúte už 3:0, ale ani tento komfortný náskok im nestačil k tomu, aby si do tabuľky pripísali víťazstvo. Česku sa podaril dokonalý obrat a v predĺžení rozhodol o jeho triumfe Jan Kolář. V riadnom hracom čase sa stretnutie skončilo 4:4. Reprezentácia „galského kohúta“ vo štvrťfinále narazí na Rusko a Česi sa stretnú s Američanmi.

MS v hokeji  sutaze
Foto: Webnoviny.sk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Miroslav Šatan