USA dopĺňajú káder, na hokejové MS berú aj mladíka Eichela

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Jack Eichel
Americký hokejista Jack Eichel. Foto: SITA/AP

COLORADO SPRINGS 19. apríla (WEBNOVINY) – Americká hokejová reprezentácia sa na majstrovstvách sveta v Česku predstaví aj s mladíkom Jackom Eichelom, ktorý bude pravdepodobne dvojkou tohtoročného draftu nováčikov v zámorskej NHL.

Vo výbere posledného súpera Slovenska v ostravskej základnej skupine je momentálne 18 hráčov – jeden brankár, sedem obrancov a desať útočníkov. Vedenie tímu USA v sobotu okrem Eichela doplnilo do mužstva aj obrancu Zacha Redmonda z Colorada.

Okrem hokejistov z NHL dostanú šancu obliecť si americký dres najlepší strelec základnej časti KHL Steve Moses z Jokeritu Helsinki, Dan Saxton z Neftechimiku Nižnekamsk a aj štyria mladíci z univerzít. V mužstve je tiež Justin Faulk, ktorý reprezentoval USA aj vlani na ZOH v Soči.

Obranca Caroliny pomohol Američanom už k trom medailám na vrcholových podujatiach, je majstrom sveta do 18 rokov 2010, získal bronz na MS 2011 do 20 rokov i na seniorskom šampionáte 2013. Tituly juniorských svetových šampiónov majú Jake Gardiner, Jeremy Morin, Connor Murphy a Mike Reilly. Informácie zverejnila americká federácia USA Hockey.

Nominácia USA na májové MS v ľadovom hokeji do Česka:

Brankár: Alex Lyon (univerzita Yale, NCAA)

Obrancovia: John Moore, Connor Murphy (obaja Arizona, NHL), Jake Gardiner (Toronto, NHL), Torey Krug (Boston, NHL), Justin Faulk (Carolina, NHL), Mike Reilly (Univerzita Minnesota, NCAA), Zach Redmond (Colorado, NHL)

Útočníci: Trevor Lewis (Los Angeles, NHL), Ben Smith (San Jose, NHL), Matt Hendricks (Edmonton, NHL), Jeremy Morin (Columbus, NHL), Steve Moses (Jokerit Helsinki, Fín./KHL), Marc Arcobello (Arizona, NHL), Dylan Larkin (Univerzita Michigan, NCAA), Dan Sexton (Neftechimik Nižnekamsk, Rus./KHL), Jimmy Vesey (Univerzita Harvard, NCAA), Jack Eichel (Boston University, NCAA)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Americká hokejová reprezentácia