Daňo musí ísť opäť k lekárovi, Slovákom v Rige asi nepomôže

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Marko Daňo
Marko Daňo odohral vo svojej premiérovej sezóne v NHL za Blue Jackets 35 stretnutí, v ktorých strelil osem gólov a pridal trinásť asistencií. Foto: SITA/AP

SPRINGFIELD 21. apríla (WEBNOVINY) – Útočník Marko Daňo sa nepripojí k slovenskej hokejovej reprezentácii v stredu a je otázne, či stihne dve prípravné stretnutia Slovákov v Rige proti domácemu Lotyšsku pred majstrovstvami sveta v Česku.

Pre hokejistu Columbusu Blue Jackets z NHL sa klubová sezóna v zámorí skončila počas víkendu, jeho Springfield nepostúpil do play-off AHL. Pôvodne mal z USA odletieť už v utorok, no „do hry“ vstúpili lekárske testy. „Čaká ma ešte jedna lekárska prehliadka. Po konci sezóny v Columbuse som ju síce absolvoval, no keďže som odohral dva zápasy na farme v Springfielde, musím ísť za lekárom ešte raz. Letieť budem najskôr v stredu,“ cituje Marka Daňa utorkové vydanie denníka Šport.

Rodák z rakúskeho Eisenstadtu v sezóne 2014/2015 odohral v AHL dovedna 39 duelov s bilanciou 11 gólov a 8 asistencií, v NHL pridal 35 štartov za Columbus (8+13). V minulosti reprezentoval Slovensko na MS 2013.

Na svetový šampionát sa veľmi teší. „Či už na spoluhráčov, ale aj na atmosféru, keďže hráme v Ostrave, kde bude množstvo slovenských fanúšikov. Bude to super zážitok. Po vydarenej sezóne si nepripúšťam väčší tlak na mňa. Budem sa snažiť hrať uvoľnene a stále ísť na maximum,“ doplnil Marko Daňo.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Marko Daňo