Slovenskí hokejisti spoznali kapitána, bude mať premiéru

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Tomáš Kopecký
Tomáš Kopecký (útočník) - dátum a miesto narodenia: 5. februára 1982 v Ilave, súčasný klub: Florida Panthers (USA/NHL), štarty v reprezentácii/góly: 25/6, predchádzajúce účasti na ZOH: 2010 Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 26. apríla (WEBNOVINY) – Útočník Tomáš Kopecký bude kapitánom slovenskej hokejovej reprezentácie na majstrovstvách sveta v Prahe a Ostrave (1. – 17. mája). V nedeľu o tom informoval tréner národného mužstva Vladimír Vůjtek.

Skúsený hráč tímu zámorskej NHL Florida Panthers Kopecký mal na drese kapitánske „céčko“ už v tohtotýždňových prípravných dueloch v Rige proti domácemu Lotyšsku. Na svetovom šampionáte to bude Kopeckého kapitánska premiéra, na MS 2013 bol asistentom Miroslava Šatana.

Odchovancovi Dukly Trenčín Kopeckému bude na MS 2015 asistovať obranca Dominik Graňák a útočník Milan Bartovič. „V súvislosti s pozíciou kapitána sme čakali na Zdena Cháru. Keď sme zistili, že pre zranenie nepríde, tak sme boli rozhodnutí, že ním bude Tomáš,“ povedal kouč Vůjtek.

Slovensko sa na MS predstaví v základnej B-skupine v Ostrave, do šampionátu vstúpi v sobotu 2. mája o 12.15 h duelom proti Dánsku.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Dominik GraňákMilan BartovičTomáš KopeckýVladimír Vůjtek
Firmy a inštitúcie Slovenská hokejová reprezentácia