Švarný berie vyradenie športovo, v sezóne hral málo zápasov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ivan svarny
Ivan Švarný Foto: facebook.com/pages/Ivan-Švarný

BRATISLAVA 26. apríla (WEBNOVINY) – Nedeľňajšou selekciou trénera slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimíra Vůjtka v súvislosti so štartom na májových majstrovstvách sveta v Česku okrem tria útočníkov neprešiel ani obranca Ivan Švarný. Z desiatich bekov zostal „Čierny Peter“ v rukách 30-ročného rodáka z Nitry.

Prijal som to normálne. Po piatich týždňoch nie je jednoduché dozvedieť sa, že na šampionát nejdete. Život však ide ďalej, taký je šport. Nie každý rok to vyjde, nie každý rok je fazóna taká, aká by mala byť,“ zneli prvé slová skúseného beka, ktorý sezónu 2014/2015 strávil v bieloruskom Diname Minsk.

V neprospech Ivana Švarného hovorila bilancia z klubu v aktuálnom ročníku, keď v základnej časti KHL absolvoval iba 19 duelov a ďalších 5 štartov pridal v play-off. „Aj na sebe som to cítil, že môj herný prejav nebol až taký, ako minulý rok. Tých 24 duelov v sezóne je veľmi málo, keď sa môže odohrať 70 až 75 zápasov. To zohralo asi tú najväčšiu úlohu,“ povedal účastník MS 2009, 2013 a 2014.

Napriek nepriaznivému verdiktu trénerov nezanevrie Švarný na súčasný reprezentačný výber.

Určite budem svetový šampionát pozorne sledovať. S chalanmi vychádzam dobre, prajem im to. Všetci tvrdo makali, ani jednému z nich nezávidím, skôr im prajem. Každý zápas budem pozerať v telke a keď sa mi podarí, vybehnem aj do Ostravy. Neberiem to negatívne. Je to síce nepríjemné, ale taký je šport. Teraz budem mať čas dať sa dokopy po zdravotnej stránke a môžem si začať robiť plán letnej prípravy,“ priznal odchovanec nitrianskeho hokeja.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ivan Švarný
Firmy a inštitúcie Slovenská hokejová reprezentácia