Slováci sú podľa Vůjtka v porovnaní s minulým rokom silnejší

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Slovensko - Bielorusko
Slovenskí hokejisti sa tešia z gólu v sieti Bieloruska počas zápasu Euro Hockey Challenge. Poprad, 18. apríl 2015 Foto: SITA/Radoslav Maťaš

BRATISLAVA 27. apríla (WEBNOVINY) – Trénera slovenskej hokejovej reprezentácia Vladimíra Vůjtka v nedeľu popoludní čakala neľahká úloha, keď z kádra národného mužstva musel pár dní pred začiatkom majstrovstiev sveta vyradiť štvoricu korčuliarov.

Voľba napokon padla na obrancu Ivana Švarného a útočníkov Rastislava Deja, Radoslava Tybora a Ján Sýkoru. „Rozhodnutý som bol po prvom zápase v Lotyšsku,“ prezradil hlavný kouč, ktorý ešte v stredu popoludní urobí záverečnú elimináciu – o miesto v kádri príde jeden obranca a jeden útočník.

Nácvik súčinnosti určitých pätiek

Najbližší a už záverečný zraz národného tímu SR pred svetovým šampionátom sa uskutoční v utorok, Vůjtek už bude mať k dispozícii všetkých hráčov. „Teraz pôjde najmä o nácvik súčinnosti určitých pätiek, taktiky a presilových hier,“ pokračoval skúsený hokejový odborník. Pri kormidle slovenskej reprezentácie ho čakajú už štvrté MS. „Myslím si, že súčasný káder je silnejší v porovnaní s minuloročným. Privítali by sme však ešte jedného obrancu z NHL,“ dodal.

Pod vedením Vladimíra Vůjtka sa mužstvo SR intenzívne pripravovalo na svetový šampionát od druhej polovice marca. „Chlapci prichádzali postupne, chceli sme utvoriť predovšetkým tretiu a štvrtú formáciu. Ťažko je formovať prvé dve päťky, keď čakáte na to, kto príde zo zámoria. Dúfali sme, že z play-off NHL ešte niekoho získame, no zatiaľ to tak nevyzerá. Do začiatku MS už budeme vedieť, ako chlapci skončia. Počkáme až do rozhodnutia súčasných sérií a podľa toho budeme postupovať,“ ozrejmil 67-ročný rodák z Klimkovíc.

Réway je svojský hráč

Od utorka pribudnú do Vůjtkovho mužstva útočníci Vladimír Dravecký a Marián Gáborík. Kým Dravecký ukončil klubovú sezónu s Třincom len vo štvrtok, Gáborík pauzuje už od 11. apríla. „Síce nehral a nebol ani s nami, no trénoval v USA pod dohľadom klubových asistentov trénera spolu s ďalšími hráčmi, ktorí tiež idú na MS,“ prezradil tréner tímu SR.

Vůjtek má počas pôsobenia pri slovenskej reprezentácii mnoho trápenia i radosti. Špecifickou kapitolou jeho práce občas je mladučký útočník Martin Réway, ktorý dokáže kouča nahnevať. Naposledy v utorok neskorým príchodom na zraz národného mužstva. „U Réwaya by som nerobil takú publicitu, zvlášť nie v jeho mladom veku. Je to svojský hráč, iný ako všetci ostatní. V národnom mužstve bude, ak bude mať potrebnú výkonnosť. Ak nebude dostatočná, nemusí sa dostať na MS,“ dodal tréner tímu SR.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Marián GáboríkMartin RéwayVladimír DraveckýVladimír Vůjtek
Firmy a inštitúcie Slovenská hokejová reprezentácia