Hviezdny Malkin má šrámy zo sezóny, ale túži hrať na MS

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Jevgenij Malkin
Jevgenij Malkin nie je presvedčený, že mu šrámy a zranenia zo sezóny umožnia štartovať na majstrovstvách sveta. Foto: SITA/AP

PITTSBURGH 27. apríla (WEBNOVINY) – Účasť ruského hokejistu Jevgenija Malkina na svetovom šampionáte v Prahe a Ostrave je stále neistá.

Center Pittsburghu Penguins by chcel pomôcť zbornej, ktorá obhajuje v Česku titul z Bieloruska 2014, stopku mu však môže vystaviť jeho zdravotný stav. „Nie som presvedčený, že mi šrámy a zranenia zo sezóny umožnia štartovať na majstrovstvách sveta. Milujem hrať za reprezentáciu. Teraz však nemôžem povedať nič definitívne,“ povedal v rozhovore pre Tribune-Review Malkin, ktorého počas sezóny trápili viaceré zdravotné problémy.

Rus sa chce ešte podrobiť ďalším vyšetreniam, po ktorých bude známa definitíva o jeho účasti na šampionáte. Rusko bude jedným zo súperov Slovenska v základnej skupine MS. Penguins od roku 2009 čakajú na veľký úspech.

Malkin napriek vyradeniu v prvom kole tohtoročného play-off chce zostať v Pittsburghu až do konca kariéry. „Milujem toto mesto, obľúbili si ho aj moji rodičia, chcem v ňom zostať. Mám v Pittsburghu dom, nemám dôvod niečo meniť, rád by som tu zostal do konca kariéry. So Sidneym Crosbym i Marcom-Andrem Fleurym veríme, že dosiahneme ešte aspoň raz niečo podobné ako v roku 2009,“ uviedol pre Tribune-Review Malkin.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jevgenij Malkin
Firmy a inštitúcie Ruská hokejová reprezentácia