Gáborík je pripravený na tlak, Vůjtek povolal aj Ružićku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Marian gaborik
Marián Gáborík je pripravený na tlak ako na jedného z lídrov tímu. Foto: SITA/AP

VIEDEŇ/SCHWECHAT 27. apríla (WEBNOVINY) – Hokejový útočník Marián Gáborík, ktorý pricestoval v nedeľu popoludní na Slovensko a po krátkom oddychu doma v Trenčíne sa v utorok pripojí v Bratislave k slovenskej reprezentácii pred záverečnou prípravou na svetový šampionát, sa teší na spoluhráčov z národného tímu.

Slovákov čaká búrlivé prostredie

S viacerými sa bude musieť zoznámiť. Gáborík je pripravený aj na tlak ako na jedného z lídrov tímu.

Tlak bol vždy, ale myslím si, že ťarcha bude rozložená na viacerých hráčov. Ja som len jedným z nich. Ľahký súper dnes už neexistuje. Treba si uvedomiť, že hokej je tímová hra a vedia ho hrať už všetci. Vstup do turnaja bude, samozrejme, dôležitý, ale určite prídu aj chvíle, keď to nepôjde. Potom sa ukáže, ako sa dokážeme zomknúť,“ uviedol v rozhovore pre denník Plus jeden deň Marián Gáborík.

V Ostrave čaká na reprezentáciu SR búrlivé prostredie, fanúšikovia budú tím hnať dopredu. Gáborík však upozorňuje: „Na jednej strane budeme potrebovať podporu fanúšikov a dobrú kulisu, ale na druhej sa nesmieme dať nimi poblázniť, i keď nás budú hnať dopredu.“

Z prípravy netreba robiť tragédiu

Tridsaťtriročný krídelník bol doteraz v zámorí, kde sa pripravoval individuálne s pomocou asistentov hlavného kouča Los Angeles Kings. Pre jeho klub sa sezóna skončila 11. apríla.

Zo zámoria pozorne sledoval aj výsledky slovenskej reprezentácie v príprave. „Aj keď sme v niektorých zápasoch zaváhali, netreba robiť z prípravy žiadnu tragédiu. Napokon, tá slúži na to, aby sa tím čo najlepšie pripravil. Na šampionáte nechá každý z nás na ľade všetko. Ale netreba mať dopredu veľké oči, treba ísť od zápasu k zápasu,“ doplnil pre Plus jeden deň Marián Gáborík.

Odchovanec trenčianskeho hokeja naposledy reprezentoval Slovensko na domácom svetovom šampionáte v Bratislave v roku 2011. Predtým štartoval aj na MS v rokoch 2001, 2004, 2005 a 2007 či na ZOH 2006 a 2010.

Ružička možno nahradí Nagya

Účasť slovenského hokejistu Ladislava Nagya na májových majstrovstvách sveta v Prahe a Ostrave je otázna, dôvodom je jeho zdravotný stav. Tréner národného tímu SR Vladimír Vůjtek má o starosť navyše. Aj preto sa rozhodol do mužstva pozvať českého vicemajstra Štefana Ružičku z Třinca. „Budeme čakať, ako sa vyvinie Ladislavov zdravotný stav. Třinecký útočník Ružička bol v zápasovom zaťažení a v mužstve patril medzi najlepších hráčov. V bodovaní play-off celej českej ligy skončil Štefan na piatom mieste a vo svojom tíme bol dokonca druhý najlepší,“ vysvetlil dôvody nominovania Ružičku na webe Slovenského zväzu ľadového hokeja tréner Vladimír Vůjtek.

Tridsaťročný útočník sa naposledy v slovenskom drese objavil v príprave pred majstrovstvami sveta 2012. Rodák z Nitry hral na svetových šampionátoch v rokoch 2009 a 2011. V reprezentácii SR nastúpil v 42 zápasoch a dal v nich trinásť gólov. „Som veľmi šťastný, že sa mi tréneri ozvali a povolali ma. Vždy som rád reprezentoval Slovensko a teším sa, že si slovenský dres oblečiem opäť. Všetko sa zomlelo veľmi rýchlo, ale je dobré, že sme hrali s Třincom finálovú sériu na sedem zápasov, a tak som nevyšiel z tempa. Na utorňajší zraz sa veľmi teším,“ uviedol na zväzovom webe Štefan Ružička.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Marián GáboríkŠtefan RužičkaVladimír Vůjtek
Firmy a inštitúcie Slovenská hokejová reprezentácia