Daňo vymenil hokejku za čerstvú a vystrelil Slovákom triumf

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Slováci v prestrelke zdolali Dánov, rozhodol Daňov nájazd

OSTRAVA 2. mája (WEBNOVINY) – Až šiesta séria nájazdov a presný zásah Marka Daňa rozhodli o víťazstve hokejistov Slovenska 4:3 nad Dánmi v ich sobotňajšom ostravskom úvodnom zápase na svetovom šampionáte. Mladému útočníkovi Columbusu pomohla aj nová hokejka.

„Prvýkrát som ju použil, nechám si ju aj na ďalšie zápasy. Tréner sa ma pred zápasom spýtal, či si verím a pôjdem. Rozhodol som sa vymeniť hokejku za čerstvú a išiel som,“ glosoval Marko Daňo.

Súťažte s nami o lístky na zápasy MS:

Za selfie na MS v hokeji 2015!

Obrazom: Slovensko zvíťazilo nad Dánskom po samostatných nájazdoch

Vůjtek ho počas zápasu zaradil do elitného útoku

Dvadsaťročný trenčiansky odchovanec začal súboj v treťom útoku, pred treťou tretinou sa presunul do elitnej formácie k Mariánovi Gáboríkovi a Tomášovi Kopeckému. Hre tejto dvojice výrazne prospel, aj keď prvý útok sa nepresadil strelecky.

„Tréner sa snažil oživiť našu hru. Sadli sme si, hráme v zámorí, máme podobný štýl. Utvorili sme si aj šance, teraz ešte trocha vycentrujeme hokejky a puky nasmerujeme lepšie na bránku. Pri nájazde som chcel dať gól, pozrel som sa na brankára, videl som miesto nad vyrážačkou, tak som to skúsil a padlo to tam,“ popisoval Daňo.

Zvyká si na širšie európske klzisko

Slováci nezačali dobre, v prvej tretine málo strieľali, boli nervózni a Dáni im nepríjemne hrozili. Až po inkasovanom prvom góle sa zverenci Vladimíra Vůjtka s blížiacim sa záverom druhej tretiny rozbehli a dostali súpera pod tlak.

„Bol to náročný zápas. Dáni hrali dobre, výborne bránili a boli nebezpeční z protiútokov. My sme sa dlho nevedeli presadiť, ich brankár mal svoj deň. Mohli sme mať tri body, ale sme vďační aj za dva,“ dodal Marko Daňo, ktorý si po príchode zo zámoria musí zvykať aj na širšie európske klzisko.

Obrazom: Slovenskí fanúšikovia zaplnili Ostravu

Receptom na hru na ňom sú kratšie striedania a dobré korčuľovanie. „Je to veľké, priestoru až priveľa. Musíme si dávať pozor, aby sme nenatiahli striedania, lebo na striedačku je ďaleko a potom si môže človek riadne zavariť.“

Slovákov v sobotu popoludní burcovala vypredaná hala. Reprezentanti sa cítili v Ostrave ako doma. „Atmosféra bola skvelá. Diváci nás hnali a sme radi, že sme ich mohli potešiť víťazstvom,“ dodal Marko Daňo.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Marko Daňo
Firmy a inštitúcie Dánska hokejová reprezentáciaSlovenská hokejová reprezentácia