Obrazom: Najkrajšie momenty z druhého dňa MS v hokeji

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Slovensko - Dánsko

PRAHA/OSTRAVA 2. mája (WEBNOVINY) – O najväčšie prekvapenie počas druhého dňa na 79. majstrovstvách sveta v hokeji sa postarali Rakúšania, ktorí po samostatných nájazdoch zdolali Švajčiarov.

Česi otočili zápas, Nemci rozhodli v hodine dvanástej

V pražskej A-skupine sa z troch získaných bodov tešili Nemci, ktorí o svojom triumfe nad Francúzmi rozhodli v hodine dvanástej. Presne minútu pred koncom tretej tretiny využil presilovú hru Patrick Reimer.

Českí priaznivci sa na druhý pokus dočkali víťazstva domáceho tímu. Česi po piatkovej tesnej prehre 5:6 po nájazdoch so Švédmi o deň neskôr zdolali Lotyšov 4:2.

Favorizovaní zverenci Vladimíra Růžičku to nemali jednoduché, lebo spočiatku prehrávali 0:1 aj 1:2 a až zlepšeným výkonom v druhej polovici zápasu priklonili víťazstvo na svoju stranu.

V Ostrave víťazstvá Slovákov, Američanov a Bielorusov

V ostravskej B-skupine si Američania poradili s Nórmi tesne 2:1. Európski severania viedli od 7. minúty zásluhou Mortena Aska, Američania zrovnali krok v 13. minúte vďaka Trevorovi Lewisovi. Ten istý hráč dosiahol v 26. minúte druhú asistenciu pri víťaznom góle Brocka Nelsona. Nórom nepomohla k vyrovnaniu ani záverečná hra bez brankára.

Vstup do turnaja nevyšiel Slovincom, ktorí podľahli výberu Bieloruska 2:4. Po jednom presnom zásahu Bielorusov dosiahli Stas, A. Kosticyn, Kaľužnyj a do prázdnej bránky Kitarov, za Slovincov vyrovnal na 1:1 Jeglič a na 2:3 skorigoval Pance. Najväčšia hviezda slovinského mužstva Anže Kopitar vyšiel gólovo naprázdno, pripísal si len jednu asistenciu pri presnom zásahu Panceho.

Prvé dva body do tabuľky so pripísali aj slovenskí hokejisti. Zverenci trénera Vladimíra Vůjtka zdolali Dánsko 4:3 po samostatných nájazdoch. V búrlivej atmosfére ČEZ arény síce mali naši hokejisti hernú prevahu, otočili z 0:1 na 2:1 a viedli aj 3:2, ale Dáni v 58. minúte vyrovnali na 3:3. V šiestej sérii nájazdov o triumfe Slovenska rozhodol Marko Daňo.

Obrazom: Slovenskí fanúšikovia zaplnili Ostravu

Ostravu zaplnili tisícky slovenských fanúšikov. Od skorého predpoludnia v okolí ČEZ arény priaznivci čakali na úvod duelu. Početná skupina Slovákov sa zúčastnila aj na organizovanom pochode ulicami Ostravy, z Mierového námestia k hale „vyrazili“ približne tri stovky priaznivcov a postupne sa pridávali ďalší. Očakáva sa, že ostravská aréna bude počas všetkých duelov slovenského mužstva vypredaná.

Obrazom: Najkrajšie momenty zo sobotňajších zápasov
Najkrajšie momenty z druhého dňa MS v hokeji
Najkrajšie momenty z druhého dňa MS v hokeji
Najkrajšie momenty z druhého dňa MS v hokeji
Najkrajšie momenty z druhého dňa MS v hokeji

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Anže KopitarMarko Daňo
Firmy a inštitúcie WBN