Slovinci sa chcú udržať medzi elitou, Kopitar im túži pomôcť

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Alexander Kitarov

OSTRAVA 3. mája (WEBNOVINY) – Pre slovinskú hokejovú reprezentáciu je hlavným cieľom zotrvanie v elitnej kategórii majstrovstiev sveta. Slovincom prišiel na šampionát pomôcť naplniť tieto ambície aj Anže Kopitar. Útočník Los Angeles Kings hral naposledy predtým v elitnej kategórii majstrovstiev sveta v roku 2008 v Kanade. V Halifaxe Slovinci vtedy prehrali dva súboje o záchranu so Slovenskom a rozlúčili sa s výkvetom svetového hokeja.

Obrazom: Najkrajšie momenty z druhého dňa MS v hokeji

„Zotrvanie v elitnej kategórii by bolo pre nás veľkým úspechom, doteraz sa nám to podarilo dvakrát. Pri mojej predchádzajúcej účasti na MS nám nevyšlo všetko tak, ako sme si predstavovali, a vtedy sme vypadli. Teraz máme dobré mužstvo, ktoré môže zotrvať medzi najsilnejšími krajinami sveta. Všetko bude záležať na tom, čo ukážeme v zlomových momentoch. Nikto nám nepomôže, všetko si musíme vybojovať sami,“ uviedol Anže Kopitar, ktorý nemal najlepšiu náladu po prehre svojho tímu s Bieloruskom v ostravskej skupine 2:4.

Kopitar prišiel do Ostravy po nepostúpení obhajcu trofeje Los Angeles Kings do bojov o Stanleyho pohár. Nad príchodom k reprezentácii neváhal. V sobotu podvečer Slovinci síce dokázali vďaka hráčovi Slovana Bratislava Žigovi Jegličovi vyrovnať na 1:1, ale potom mali problémy prekonať bieloruského gólmana Lalanda.

„Hrať na majstrovstvách sveta je vždy zábava. Keď však prehráte, radosť sa pominie. Nehrali sme podľa našich predstáv. Naplno musíme zaberať celých 60 minút, nie iba polovicu duelu,“ doplnil Anže Kopitar.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Anže Kopitar
Firmy a inštitúcie Slovinská hokejová reprezentácia