Tréner Vůjtek hodnotí úvodné zápasy Slovákov na šampionáte

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Slováci otočili zápas s Bielorusmi, hrdinom obranca Meszároš

OSTRAVA 3. mája (WEBNOVINY) – Slovenská hokejová reprezentácia má na 79. majstrovstvách sveta v Česku za sebou druhý náročný zápas so šťastnou koncovkou a v tabuľke základnej B-skupiny štyri body zo šiestich možných.

Súťažte s nami o lístky na zápasy MS:

Za selfie na MS v hokeji 2015!

Každý bod sa počíta

Hlavný tréner Vladimír Vůjtek má po úvodnom víkende jasno: „Nie je to sklamanie. Vedel som totiž, že nevyhráme štyri zápasy v riadnom hracom čase. To len fanúšikovia slovenského hokeja neberú do úvahy, že hráči súpera sú tiež veľmi dobrí, platilo to teraz a bude aj v prípade Slovinska či Nórska. Každý bod sa počíta a sme radi, že s Dánskom aj Bieloruskom máme bod navyše a lepší vzájomný zápas.“

Obrazom: Meszároš spasil Slovákov v súboji s Bielorusmi

Nedeľňajší triumf nad Bielorusmi sa nerodil ľahko. Slováci sa síce smerom dopredu snažili, no agresívna defenzíva súpera výrazne podporovaná výborným výkonom brankára Lalanda robila hokejistom spod Tatier problémy.

„Čakali sme, že úvodné zápasy na turnaji nebudú jednoduché. Dnes bol súper silný v osobných súbojoch a hral perfektnú obranu, ťažko sme sa dostávali do vyložených šancí. Bielorusov sme rovnako ako Dánov prestrieľali, aj tak sa súper dostal do vedenia sedem minút pred koncom. Trochu som sa obával o výsledok. Keď som po Dánoch mal z dvoch bodov zmiešané pocity, po súboji proti Bielorusku mám radosť z druhého bodu,“ zneli slová trénera slovenského tímu.

„Bielorusi nás neprekvapili svojou hrou. V príprave sme s nimi absolvovali dva zápasy a vedeli sme, že pred bránkou budú agresívni a prvá päťka súpera si dokáže vytvoriť šance z brejkov. Jeden sa im vydaril a po ňom sme sa necítili najlepšie,“ pokračoval 67-ročný kormidelník SR.

Meszároš milo prekvapil

Dve tesné víťazstvá môžu urobiť pre psychiku mužstva veľmi veľa. Skúsený tréner vie, o čom hovorí.

„Tesné víťazstvá nám dodávajú mentálnu silu. Pomôže nám aj to, že sme v oboch dueloch otáčali nepriaznivý stav. Stálo nás to veľa síl, ale víťazstvá omnoho lepšie doplnia stratenú energiu,“ myslí si Vůjtek, ktorému sa páči najmä výkon druhej presilovkovej formácie s L. Hudáčkom ako štvrtým útočníkom. „Dnes sa však chytala aj prvá formácia s Tomášom Tatarom, chlapci sa viac držali pri puku a mali aj príležitosti. Verím, že v tomto smere to pôjde nahor v ďalších dueloch,“ pokračoval skúsený moravský hokejový odborník na slovenskej reprezentačnej striedačke.

Kouča Vůjtka v nedeľu potešila aj hra jeho zverencov v oslabeniach: „Mali sme Bielorusov prečítaných z aprílových zápasov, zahrali sme to perfektne a nepustili súpera do vážnejších šancí.“

Slováci otočili zápas s Bielorusmi, hrdinom obranca Meszároš
Foto: SITA/Ján Viazanička

O triumfe Slovákov nad Bielorusmi rozhodli dva presné zásahy obrancu Andreja Meszároša, jeho premiérové v národnom mužstve. „Andrej ma milo prekvapil, boli to dôležité góly, ktoré rozhodli zápas. Dnes podal svoj najlepší výkon. Ani som nevedel, že to boli jeho prvé v reprezentácii. Góly ho isto potešili a ten druhý bol výstavný,“ povedal Vůjtek.

Strelecky sa stále hľadá hviezdny útočník Marián Gáborík, ktorý v nedeľu nepremenil trestné strieľanie. Deň predtým neuspel dvakrát v samostatných nájazdoch. „Prišiel do tímu ako líder a aj on sám si uvedomuje, že čím skôr dá gól, tým skôr sa zdvihne jeho výkon,“ doplnil tréner tímu SR.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Marián GáboríkVladimír Vůjtek
Firmy a inštitúcie Bieloruská hokejová reprezentáciaSlovenská hokejová reprezentácia