Obrazom: Najkrajšie momenty zo štvrtého dňa MS v hokeji

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Lotyšsko - Švédsko
Brankár Lotyšska Edgars Masalskis s hlavou v smútku po inkasovanom góle od tímu Švédska v zápase A-skupiny na svetovom šampionáte v Česku. Praha, 4. máj 2015. Foto: SITA/AP

PRAHA/OSTRAVA 4. mája (WEBNOVINY) – Zámorské tímy sú na 79. majstrovstvách sveta v hokeji aj po troch zápasoch stopercentné.

Súťažte s nami o dres a lístky na zápasy MS:

Za selfie na MS v hokeji 2015!

O triumfe výberu krajiny „javorového listu“ nad Českom rozhodli presilovkové góly Seguina a Crosbyho v tretej tretine a Kanada nakoniec zvíťazila 6:3. Američania si v prestížnom súboji poradili s Rusmi a ukončili ich 12-zápasovú víťaznú sériu zbornej, ktorá na svetovom šampionáte naposledy prehrala vo štvrťfinále MS v roku 2013. Rusom smolu priniesla nešťastná trinástka. Tréner Olegs Znaroks mal po stretnutí ťažké srdce na rozhodcu a obvinil ho zo zaujatosti.

V pondelok sa darilo aj severským tímom. Fíni zdolali Nórov 5:0, keď druhý shutout na turnaji vychytal Pekka Rinne. Suomi majú na svojom konte z troch duelov šesť bodov a v tabuľke základnej B-skupiny sa posunuli už na tretie miesto pred Slovákov, Nóri sú na poslednej ôsmej pozícii. Útočník Loui Eriksson sa hetrikom podpísal pod presvedčivé víťazstvo Švédov nad Lotyšmi 8:1.

Obrazom: Oficiálne fotenie slovenských hokejistov na majstrovstvách sveta

Bez komplikácií v pondelok absolvovali slovenskí hokejisti oficiálne fotenie pre potreby Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF). Tentoraz sa žiadnemu zo Slovákov nepodarilo „vyrobiť“ úsmevnú situáciu, všetko sa v Ostrave obišlo bez pádov. Libor Hudáček však mal namále: keď vychádzal na lavičku a snažil sa zaujať vopred stanovenú pozíciu, takmer spadol. Slováci sa na ľade hlavnej plochy ČEZ arény predstavili v modrej zápasovej kolekcii dresov.

Obrazom: Najkrajšie momenty zo štvrtého dňa MS

Lotyšsko - Švédsko
Foto: SITA/AP
Najkrajšie momenty zo štvrtého dňa MS v hokeji
Foto: SITA/AP
Najkrajšie momenty zo štvrtého dňa MS v hokeji
Foto: SITA/AP

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Libor HudáčekOlegs ZnaroksPekka Rinne
Firmy a inštitúcie WBN