Slováci patria medzi elitnú osmičku, tvrdí nórsky obranca

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Jonas Holos
Nór Jonas Holos Foto: SITA, AP

OSTRAVA 6. mája (WEBNOVINY) – V stredajšom večernom zápase slovenskej hokejovej reprezentácie na 79. majstrovstvách sveta v Česku proti Nórsku bude veľkou defenzívnou prekážkou hráčov SR obranca Jonas Holös.

Súťažte s nami o lístky na zápasy MS:

Za selfie na MS v hokeji 2015!

Dlhoročná opora nórskej reprezentácie si po troch prehrách svojho tímu na šampionáte uvedomuje, že už najbližší duel proti Slovensku je pre jeho mužstvo z kategórie dôležitých. „Potrebujeme nejaké body, no vieme, že máme pred sebou kvalitný tím. Musíme do duelu vstúpiť s pokorou a pokúsiť sa súperovi vnútiť našu hru. Musíme sa vyvarovať častých vylúčení,“ varuje pred stredou 27-ročný bek Lokomotivu Jaroslavľ.

„Slováci na každý šampionát dokážu zložiť dobrý tím. Majú kvalitné individuality. V profesionálnych ligách majú omnoho viac hráčov ako my, v stredu nás teda čaká náročný boj. Myslím si, že Slovensko patrí medzi elitnú osmičku. Oficiálny rebríček hovorí za všetko, no niekedy sa mu podarí poskočiť aj vyššie,“ dodal Jonas Holös.

V stredu večer o 20.15 h nekompromisný nórsky obranca nastúpi aj proti svojmu niekdajšiemu spoluhráčov Dominikovi Graňákovi. „Hrali sme spolu vo Färjestade v majstrovskej sezóne. Dominik je veľmi dobrý hráč s kvalitným pohybom a po technickej stránke zdatný. Zároveň je to dobrý chalan. Zo slovenského mužstva ho poznám najlepšie,“ zaspomínal si rodák zo Sarpsborgu, ktorý si v minulosti vyskúšal aj NHL v tíme Colorado Avalanche.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Nórska hokejová reprezentáciaSlovenská hokejová reprezentácia