Video: Gáboríkov gól je medzi najkrajšími, ohúril aj Laco

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Marián Gáborík
Slovenský útočník Marián Gáborík v súboji so Slovincom Sabahudinom Kovačevičom počas zápasu B-skupiny na svetovom šampionáte v Česku. Ostrava, 5. máj 2015. Foto: SITA/Ján Viazanička

OSTRAVA 6. mája (WEBNOVINY) – Prvý gól slovenského útočníka Mariána Gáboríka na svetovom šampionáte v Česku zaradili medzi päť najkrajších z piateho hracieho dňa. Kanonier „kráľov“ si v 55. minúte sťahovačkou na ľavú stranu „urobil“ slovinského obrancu Mitju Robara a slovinskému brankárovi Robertovi Kristanovi nedal šancu.

„Som veľmi rád, že mi to tam padlo, ale dôležitejšie je víťazstvo za tri body. Teší nás, že to takto dopadlo. V tretej tretine sme ukázali, že vieme hrať, aj keď prehrávame. Šancí sme mali dosť, ale musíme dať prvý gól, aby sa nám jednoduchšie hralo. V úvode sme totiž opäť boli v kŕči proti veľmi dobrým Slovincom,“ priznal po súboji 33-ročný Trenčan

Obrazom: Slovensko zvíťazilo nad Slovinskom

Súťažte s nami o dres a lístky na zápasy MS:

Za selfie na MS v hokeji 2015!

Video: Päť najkrajších z piateho dňa MS

Slovenskí hokejisti sa opäť zomkli

Slováci v utorok opäť prehrávali, Slovincov v siedmej minúte poslal do vedenie Jan Urbas. Vyrovnávajúci gól strelil v 48. minúte obranca Andrej Meszároš, pre ktorého to bol tretí presný zásah na turnaji. V 55. minúte skóroval už spomínaný Gáborík, ktorý navyše 1,6 sekundy pred koncom tretej tretiny gólom do prázdnej bránky spečatil triumf Slovenska.

„V zakončení a presilovkách nám chýba ľahkosť. Opäť sme sa zomkli a ukázali vôľu, skvelí fanúšikovia nás hnali dopredu. Slovinci nás ničím neprekvapili. Vedia veľmi dobre korčuľovať a majú Kopitara, ktorý ich ťahá. Takisto im zachytal veľmi dobre brankár Kristan,“ hovorí Gáborík.

Obrazom: Najkrajšie momenty z piateho dňa MS v hokeji

Otočili už tretí zápas

Slováci sú v Ostrave zatiaľ mužstvom tretích tretín. Počas víkendu proti Dánom a Bielorusom to v tretej dvadsaťminútovke dotiahli do predĺžení.

„Podarilo sa nám otočiť ďalší zápas a znova nám to dodá sebavedomie. Musíme sa postupne zlepšovať a hlavne zachytiť začiatky. Aj presilovky musíme hrať lepšie. Proti Slovincom sme dali v početnej výhode jeden gól, nechýbala streľba a pred bránkou sme mali hráčov. V dnešnom hokeji takto padajú góly a musíme to takto robiť naďalej,“ doplnil topkanonier Gáborík, ktorý sa strelecky presadil až po zmenách v zostave. „Hudy (Libor Hudáček, pozn.) tam pekne distribuoval puky, či už v presilovkách, alebo pri mojom prvom góle. Musíme sa zlepšovať ako tím a hrať od začiatku to, čo sme predvádzali v tretej tretine,“ myslí si hviezdny útočník.

Najlepšími hráčmi stretnutia boli obaja brankári – Ján Laco a Robert Kristan. Ich zákroky sa dostali medzi päť najlepších z piateho dňa. Slovinec skvele vyrazil puk po zakončení Vladimíra Draveckého, ktorý šikovne tečoval strelu obrancu Ivana Baranku a Laco výborne zneškodnil strelecký pokus útočníka Jana Muršaka.

Video: Päť najlepších zákrokov brankárov z piateho dňa MS

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej MeszárošJán LacoMarián Gáborík
Firmy a inštitúcie Slovenská hokejová reprezentáciaWBN