Slovenskí hokejisti si po prehre sypali popol na hlavu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Slovensko - Nórsko
Slovenský obranca Juraj Mikuš odpaľuje puk spred brankára Jána Laca počas zápasu B-skupiny na svetovom šampionáte v hokeji. Ostrava, 6. máj 2015. Foto: SITA/Ján Viazanička

OSTRAVA 6. mája (WEBNOVINY) – Ani vo štvrtom zápase na majstrovstvách sveta v Česku sa slovenskí hokejisti nevyhli dráme. Tentoraz sa však Slováci prvýkrát museli na konci skloniť pred umením súpera.

Prvú prehru v ostravskej B-skupine im v stredu večer uštedrili Nóri, ktorí otočili výsledok z 0:2 na 3:2. Zverenci Vladimíra Vůjtka v záverečných sekundách zvierali súpera aj v hre bez brankára, ale vyrovnávajúceho gólu sa nedočkali.

Súťažte s nami o dres a lístky na zápasy MS:

Za selfie na MS v hokeji 2015!

Prvýkrát na turnaji sme boli vo vedení, ale potom sme začali hrať trochu ustráchane. Túto prehru musíme rýchlo napraviť, aby nebolo neskoro,“ uviedol pre RTVS Marián Gáborík, ktorý bol kapitánom slovenského tímu namiesto Tomáša Kopeckého. „Nóri majú dobrý mančaft, ale pokazili sme si to sami. Ťažko sa hrá, keď hráme 7 minút oslabení,“ doplnil Gáborík.

Obrazom: Slováci viedli nad Nórmi 2:0, ale nakoniec nezískali ani bod

Vymýšľali sme, hovorí obranca Ďaloga

Jeho slová potvrdil aj obranca Marek Ďaloga, po ktorého zásahu viedli Slováci na začiatku druhej tretiny 2:0. To však bolo z ich strany predčasne gólovo všetko. „Za stavu 2:0 sme prestali hrať to, čo sme mali. Bolo treba hrať jednoducho, strieľať, tlačiť sa do bránky, ale my sme začali vymýšľať. Mali sme sa držať toho, čo nás predtým zdobilo, keď sme dali potrebné góly.

Obrazom: Najkrajšie momenty zo šiesteho dňa MS

Nečakaná strata proti Nórom znamená, že ak chcú Slováci pomýšľať na postup do štvrťfinále, musia v ďalšej fáze B-skupiny zabodovať proti niekomu so silného tria Fínsko, Rusko, USA.

„Neviem, čo sa stalo. Viedli sme 2:0 a naša hra upadla, to si musíme priznať. Rozohrané sme to mali dobre, vývoj sme celkom kontrolovali. Dostali sme gól v oslabení a stále sme viedli. Ťažko sa mi to hodnotí. Je to škoda,“ zneli slová obrancu Dominika Graňáka po nešťastnom predstavení.

„Všetko na ľade môžeme ovplyvniť my sami. To, čo sa stalo, je naša vlastná zásluha. Žiadne výhovorky netreba hľadať, výsledok je spravodlivý. Dnes sme nehrali tak dobre, aby sme mali tri body,“ myslí si skúsený obranca, ktorý štartuje už na svojom desiatom svetovom šampionáte.

Slováci odohrali štvrté stretnutie za päť dní

Veľkú úlohu isto zohrala aj skutočnosť, že pre slovenský tím to bolo štvrté stretnutie za päť dní. „Možno ku koncu nám chýbali sily, ale všetky mužstvá to majú rovnaké. Je však iné, keď mužstvo desať minút pred koncom vyhráva alebo prehráva o gól. Dá sa hrať úspornejšie, keď človek bráni, ako keď musí niečo tvoriť,“ pokračoval Dominik Graňák.

A ako zobrala slovenská hráčska kabína to, že kapitán v prvých troch vystúpeniach Tomáš Kopecký sa v stredu nedostal na zápasovú súpisku? „Zobrali sme to ako skutočnosť, také veci sa jednoducho stávajú. Chcel by som vyzdvihnúť Tomáša Kopeckého a jeho prístup. Vôbec to na sebe nenechal poznať a všetkých nás podporoval. Je to perfektný kapitán, či hrá alebo nie. Je to super chalan a veľmi nám pomáhal aj dnes,“ dodal Graňák.

Vo štvrtok a piatok majú Slováci voľno dva dni voľna. „Musíme sa zodpovedne pripraviť na ďalšie zápasy. Každý súper je zdolateľný, každý hrá toľko, koľko mu dovolíme. Verím, že v najbližšom stretnutí budeme kompletní, nikto nehlásil nejaké väčšie zranenie po zápase s Nórmi,“ skonštatoval v štúdiu RTVS asistent trénera slovenského tímu Peter Oremus.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Dominik GraňákMarek ĎalogaMarián GáboríkPeter OremusTomáš Kopecký
Firmy a inštitúcie Nórska hokejová reprezentáciaSlovenská hokejová reprezentácia