Obrazom: Nóri ukončili skvelú deväťzápasovú sériu Slovákov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Slováci viedli nad Nórmi 2:0, ale nakoniec nezískali ani bod
Slovenský útočník Tomáš Surový prekonáva nórskeho brankára Larsa Haugena počas zápasu B-skupiny na svetovom šampionáte v hokeji. Ostrava, 6. máj 2015. Foto: SITA/AP

OSTRAVA 6. mája (WEBNOVINY) – V stredu sa prehrou s Nórskom 2:3 skončila úspešná séria slovenskej hokejovej reprezentácie v zápasoch majstrovstiev sveta v ostravskej ČEZ aréne.

Súťažte s nami o dres a lístky na zápasy MS:

Za selfie na MS v hokeji 2015!

Slováci v takmer domácom prostredí na svetových šampionátoch 2004 a 2015 na severe Moravy neprehrali deväťkrát po sebe. Pred jedenástimi rokmi zdolali Ukrajinu 2:0, Fínsko 5:2, Rusko 2:0, Dánsko 8:0 a remizovali s USA 3:3 a Švédskom 0:0. Teraz si poradili s Dánmi 4:3 po samostatných nájazdoch, Bielorusmi 2:1 po predĺžení a Slovincami 3:1.

Úspešnú sériu zastavili až Nóri. Slováci pritom vyhrávali 2:0, ale potom inkasovali trikrát v rade, dva razy v početnej nevýhode. „Keď sme viedli 2:0, mali sme pridať ešte tretí gól. Namiesto toho sme ustúpili, čakali na súperov a inkasovali. Akoby sme sa začali báť o výsledok. Potom navyše prišli vylúčenia, polovica mužstva sa nedostala do hry. Musíme si zobrať ponaučenie. Máme pred sebou ešte tri duely v skupine a všetko je možné,“ uviedol center Mário Bližňák.

Obrazom: Slováci viedli nad Nórmi 2:0, ale nakoniec nezískali ani bod
Slovensko - Nórsko
Foto: SITA/Ján Viazanička

Slovensko - Nórsko
Foto: SITA/Ján Viazanička
Slovensko - Nórsko
Foto: SITA/Ján Viazanička

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Mário Bližňák
Firmy a inštitúcie Nórska hokejová reprezentáciaSlovenská hokejová reprezentáciaWBN