Česi nebudú čakať na Plekanca s Hudlerom, dopísali Vondrku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Tréner Česka Vladimír Růžička nebude čakať na dvojicu Tomáš Plekanec a Jiří Hudler. Foto: SITA/AP/Petr David Josek

PRAHA 10. mája (WEBNOVINY) – Tréner Česka Vladimír Růžička už čoskoro uzavrie súpisku pre hokejové majstrovstvá sveta v domácom prostredí a nebude čakať na dvojicu Tomáš Plekanec (Montreal) a Jiří Hudler (Calgary), od nedeľňajšieho popoludnia je v oficiálnom kádri aj bývalý hráč Slovana Bratislava Michal Vondrka.

Canadiens prehrávali v sérii s Tampou Bay 0:3 na zápasy, posledné dva duely však vyhrali. „Tým pádom pre nás pravdepodobne skončila možnosť, že by prišiel Tomáš Plekanec,“ uviedol pre hokej.cz asistent českého trénera Jaroslav Špaček. Kouč Růžička v prípade útočníka Montrealu chcel čakať do poslednej chvíle. Šiesty duel série je na programe v utorok, štvrťfinále MS vo štvrtok.

Súťažte s nami o dres a lístky na zápasy MS:

Za selfie na MS v hokeji 2015!

Hudlerovo Calgary prehráva s Anaheimom 1:3, ďalší zápas je na programe z nedele na pondelok. Aj keby Flames vypadli, Hudler už do Prahy nedorazí. „Myslím si, že už je neskoro. Kým by sa sem dostal, bol by utorok. Chlapci potrebujú tri, štyri dni, aby sa aklimatizovali. Tento variant asi padne. Navyše Jirka bol zranený a nehral,“ doplnil pre hokej.cz Špaček.

Na českej súpiske sú voľné miesta pre jedného brankára a jedného korčuliara. Pred nedeľňajším popoludňajším zápasom s Nemeckom do kádra pribudol Michal Vondrka, ktorý sezónu začal v Slovane Bratislava a skončil v Sparte Praha. Vondrka môže nastúpiť aj proti Nemcom. Mimo oficiálneho kádra sú zatiaľ gólman Jakub Kovář, obranca Michal Kempný a útočník Lukáš Radil.

Obrazom: Najkrajšie momenty z deviateho dňa MS v hokeji

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jiří HudlerMichal VondrkaTomáš PlekanecVladimír Růžička