Vůjtek končí na lavičke SR, ďakoval za množstvo zážitkov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Tréning slovenskej hokejovej reprezentácie
Tréner slovenskej reprezentácie Vladimír Vůjtek počas tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie pred zápasom Slovensko - Dánsko na majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji 2015 v ostravskej ČEZ aréne. Ostrava, Česká republika, 1. máj 2015. Foto: SITA/Ján Viazanička

OSTRAVA 12. mája (WEBNOVINY) – Utorkový ostravský zápas s USA (4:5 po predĺžení) na hokejových majstrovstvách sveta bol pre trénera Slovákov Vladimíra Vůjtka posledným na reprezentačnej lavičke.

Vladimír Vůjtek ako tréner reprezentácie končí, akou známkou by ste ohodnotili jeho pôsobenie na lavičke Slovenska?

Kouč vicemajstrov sveta 2012 už pred začiatkom šampionátu v Česku avizoval, že to bude jeho rozlúčka so slovenským národným tímom. „Chcem poďakovať za možnosť trénovať Slovensko. S mužstvom som prežil veľa dobrých zážitkov na koniec mojej kariéry. Snažil som sa odviesť maximum pre úspech,“ povedal v rozhovore pre RTVS Vladimír Vůjtek.

Obrazom: Slováci otočili z 0:3 na 4:3, ale s Američanmi prehrali

Český odborník sa stal hlavným koučom reprezentácie SR v lete 2011, keď nahradil Kanaďana Glena Hanlona. Na svetovom šampionáte v roku 2012 v Helsinkách získal s tímom striebro, o rok neskôr s ním skončil na 8. mieste. V sezóne 2013/2014 bolo Slovensko pod jeho vedením na ZOH v Soči na 11. pozícii a na MS v Minsku obsadilo 9. priečku. Na rovnakom mieste skončilo mužstvo aj na svetovom šampionáte 2015 v ČR.

Čoskoro 68-ročný (nar. 17. mája 1947) obyvateľ moravských Klimkovíc Vladimír Vůjtek podpísal so Slovenským zväzom ľadového hokeja (SZĽH) pred rokom v júni zmluvu na jednu sezónu, po MS 2015 jej platnosť uplynula.

Obrazom: Najkrajšie momenty z dvanásteho dňa na MS v hokeji

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Vladimír Vůjtek
Firmy a inštitúcie Slovenská hokejová reprezentácia