Kopecký nevidí šampionát len čierne, našiel aj pozitíva

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Slováci otočili z 0:3 na 4:3, ale s Američanmi prehrali
Kapitán Tomáš Kopecký po zápase USA - Slovensko základnej B-skupiny majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji 2015 v Českej republike. Ostrava, 12. máj 2015. Foto: SITA/Ján Viazanička

OSTRAVA 12. mája (WEBNOVINY) – Tomáš Kopecký bol predĺženou rukou trénera slovenských hokejistov Vladimíra Vůjtka na ľade počas svetového šampionátu v Ostrave.

Ako z pozície kapitána hodnotí fakt, že Slovákom sa napokon nepodarilo splniť základný cieľ, ktorým bol postup do štvrťfinále?

Možno že nám chýbalo viac vyrovnanosti vo výkonoch. Odohrali sme veľmi dobré pasáže s kvalitnými mužstvami, ako sú Fíni, Rusi či Američania. Ak by sme tak hrali proti Bielorusom a Dánom, mali by sme po prvých dvoch zápasoch plný počet bodov. Škoda neskôr najmä zápasu s Nórskom, ktorý sme nemali pustiť,“ uviedol Tomáš Kopecký pre slovenské médiá v Ostrave.

Napriek štyrom prehrám zo siedmich zápasov, zisku 9 bodov a celkovému deviatemu miestu na MS Kopecký nevidí vystúpenie Slovákov iba v čiernych farbách.

Myslím si, že všetci v mužstve bojovali, siahli si na dno síl. Program bol náročný. Chceli sme ísť do štvrťfinále, robili sme pre to všetko, ale ´šťastíčko´ nám v niektorých momentoch chýbalo. Napríklad proti Dánom tam puk v niektorých chvíľach tancoval na bránkovej čiare a gól nepadol. Možno nám chýbal práve pokoj v koncovke. Mrzí nás to veľmi kvôli fanúšikom aj trénerovi, s ktorým sme sa dnes chceli rozlúčiť víťazstvom,“ zhodnotil Kopecký.

Obrazom: Slováci otočili z 0:3 na 4:3, ale s Američanmi prehrali

Útočník tímu NHL Florida Panthers dodal, že pre dobro slovenského hokeja sa treba dívať do budúcnosti a zabudnúť na minulosť, hoci tá bola často veľmi radostná. Z ostatných ôsmich svetových šampionátov sa však Slováci predrali medzi osmičku najlepších iba dvakrát. „Máme kvalitných mladých hokejistov, či už Tatar, Jurčo alebo Libor Hudáček. Verím, že časom sa pridajú aj chalani z úspešného tímu do 20 rokov. Je rozhodne na čom stavať, len sa netreba obzerať do minulosti,“ doplnil slovenský kapitán na MS 2015 Kopecký.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Libor HudáčekTomáš Kopecký
Firmy a inštitúcie Slovenská hokejová reprezentácia