Američania sa vrátili k svojej hre, tréner je spokojný

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Najkrajšie momenty zo štvrťfinále MS v hokeji
Švajčiarsky brankár Reto Berra vyráža puk počas zápasu štvrťfinále s USA na svetovom šampionáte v hokeji. Ostrava, 14. máj 2015. Foto: SITA/AP

OSTRAVA 14. mája (WEBNOVINY) – Hokejisti USA sa po dvoch rokoch dostali opäť do semifinále na majstrovstvách sveta.

V Ostrave síce nezačali štvrťfinále so Švajčiarskom najlepšie, ale postupne sa dostali ku svojej typickej hre založenej na rýchlom korčuľovaní a nahadzovaní puku pred bránku. V druhej tretine zámorský tím otočil výsledok z 0:1 na 2:1 a napokon sa radoval z výhry 3:1.

„Som spokojný s tým, ako sme zvládli zápas. Dlho sme prehrávali, ale otočili sme výsledok vďaka dobrým veciam v našej hre. Dôležité bolo, že po vyrovnaní na 1:1 sme pridali aj druhý gól,“ povedal kouč USA Todd Richards.

Josi využil zlé striedanie Američanov

Švajčiari zahusťovali v prvej tretine priestor pred svojou bránkou a snažili sa o rýchly prechod do útoku. V 14. minúte predviedol svoje ofenzívne schopnosti obranca Roman Josi, po chybnom striedaní amerického mužstva využil svoju rýchlosť, dostal sa sklzom okolo brániaceho hráča a v páde pred Hellebuyckom úspešne zakončil nad vyrážačku.

„Môj klubový kolega z Nashvillu Roman Josi to spravil v prvej tretine výborne, využil naše zlé striedanie. Je to ofenzívny obranca a dnes to potvrdil. Našťastie sme zobrali stretnutie do svojich rúk a už sme nedovolili Švajčiarom veľa,“ poznamenal americký obranca Seth Jones.

Američania očakávali divácku podporu súpera

Po dvoch rýchlych góloch amerických hráčov v polovici duelu začal zámorský výber produkovať hokej, vďaka ktorému slávil úspechy v základnej skupine.

„Nezačali sme najlepšie. Až od druhej tretiny sme sa dostali k našej hre, ktorú sme predvádzali počas doterajšieho priebehu turnaja. Všetko sme zjednodušili a prišlo k obratu. Slabšia atmosféra v porovnaní s predchádzajúcimi vystúpeniami nám nevadila. Čakali sme skôr, že ľudia budú podporovať súpera a nie nás,“ uviedol útočník Charlie Coyle.

Obrazom: Najkrajšie momenty zo štvrťfinále MS v hokeji

Švajčiarov držal v hre gólman Berra

Švajčiari od druhej tretiny už nedokázali nájsť žiadnu protizbraň na americkú hru. V hre ich držal gólman Berra i horšia produktivita zámorských hokejistov.

„Po dobrej prvej tretine sme sa akoby uspokojili, prestali sme hrať, komunikovať navzájom, nepodporovali sme sa a hrali sme príliš pasívne. V druhej tretine sme dostali dva góly a potom to už bolo náročné. Americké zásahy boli pre nich typické, vždy nastrelia puk pred bránku a snažia sa ho tečovať,“ priznal sebakriticky Roman Josi a Andres Ambühl doplnil: „Góly sme dostali po vlastných chybách. Ak dáte len jeden, je veľmi ťažké vyhrať zápas.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia