Kanaďania strelili v Česku už 58 gólov, najviac od roku 1962

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Najkrajšie momenty zo štvrťfinále MS v hokeji
Tyler Seguin z Kanady sa teší z gólu v bránke Bieloruska počas zápasu štvrťfinále na svetovom šampionáte v hokeji. Praha, 14. máj 2015. Foto: SITA/AP

PRAHA 14. mája (WEBNOVINY) – Hokejisti Kanady strelili na tohtoročných majstrovstvách sveta v ôsmich zápasoch už 58 gólov, najviac od roku 1962.

„Javorové listy“ sú v ofenzíve veľmi silné, zásahy si pripisujú s ľahkosťou. Vo štvrťfinále zdolali Bielorusov vysoko 9:0 a potvrdili, že sú favoritmi celého šampionátu.

Jediným cieľom Kanady je zlato

„Dávame veľa gólov, ale bude dôležité, ako skončíme v celkovom poradí šampionátu. Niekedy stačí na úspech aj výhra 1:0. Na šampionáte máme jediný cieľ, chceme získať zlato. Vďaka streleckej efektivite sa k nášmu cieľu približujeme,“ upozorňoval v mixzóne po skončení štvrťfinále útočník Jason Spezza.

Kanada pripravila pre divákov ďalšiu exhibíciu. Jej útočné výpady boli nebezpečné a vždy hrozili gólovým zakončením. V prvej tretine vyhral zámorský tím na strely 20:3. Od druhej časti hry síce trocha poľavil, ale naďalej to bola na ľade hra mačky s myšou. Napokon sa z hetriku tešil útočník Tyler Seguin, obranca Brent Burns dosiahol štyri body (2+2).

Crosby si pochvaľuje formu tímu

„Sústredíme sa len na svoje výkony. Ideme zápas od zápasu, zatiaľ sa nám darí. Teraz na nás čakajú ešte dva dôležité kroky, určite to nebude ľahké,“ tvrdil Seguin. Kanada postúpila do semifinále prvýkrát od roku 2009, odvtedy päťkrát zakopla vo štvrťfinále, raz i so Slovenskom.

„Naša misia pokračuje, to je dôležité. Chceme sa dostať do finále, od zápasu k zápasu sa herne zlepšujeme. Máme formu, aby sme vyhrali majstrovstvá sveta. Dnes sme odviedli veľmi dobrú prácu,“ prízvukoval kapitán Kanady Sidney Crosby.

Obrazom: Najkrajšie momenty zo štvrťfinále MS v hokeji

Bielorusi krutú prehru nečakali

Bielorusi mali pred stretnutím iné plány, všetko ovplyvnil rýchly prvý gól už po 27 sekundách hry. Špeciálny duel odchytal kanadský rodák a dnes reprezentant Bieloruska Kevin Lalande. Takú nádielku nečakal. Na ľade robil, čo mohol, ale deviatim gólom vo svojej sieti nezabránil.

„Táto prehra je krutá, niečo podobné sme nečakali. Kanada je však úplne inde. Som sklamaný z výsledku, no možno o pár dní si poviem, že sme odohrali skvelý turnaj. Urobili sme na ňom mnoho dôležitých a správnych vecí. Môžeme byť hrdí,“ povedal Kevin Lalande. Bielorusko napokon skončilo na šampionáte na 7. mieste.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Jason SpezzaSidney Crosby