Hokejisti odletia do Ruska, Cíger privítal všetkých hráčov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Slovenská hokejová reprezentácia
Hokejisti počas podpisovania dresov po zraze slovenskej hokejovej reprezentácie pred odchodom na MS do Ruska. Bratislava, 3. máj 2016. Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 3. mája (WebNoviny.sk) – Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Zdeno Cíger na zraze národného mužstva deň pred odletom na majstrovstvá sveta do Ruska privítal všetkých 25 hráčov.

Presun do Petrohradu čaká na Slovákov v stredu

V utorok sa v Bratislave hlásilo trio brankárov, osem obrancov a štrnásť útočníkov. Všetci popoludní absolvujú tréning na ľade. Presun do Petrohradu čaká na Slovákov v stredu, prvý duel na MS odohrajú v sobotu 7. mája o 11.15 h SELČ proti Maďarom. „Dva dni sme si oddýchli, ale čas do MS sa kráti a napätie pribúda. Dobrý športovec to vníma, veď je tam istá zodpovednosť. Po záverečnej nominácii to chlapci budú vnímať trochu inak. Verím, že všetci urobia maximum pre úspech,“ povedal tréner Cíger.

Zo súčasného kádra sa na seniorských majstrovstvách sveta v minulosti nikdy nepredstavili siedmi hráči – brankár Samuel Baroš, obranca Christián Jaroš a útočníci Marek Bartánus, Martin Bakoš, Tomáš Hrnka, Pavol Skalický a Peter Cehlárik. Gólman Branislav Konrád bol na dvoch šampionátoch, ale v rokoch 2007 a 2015 iba v pozícii trojky a na vrcholnom fóre neodchytal ešte ani minútu. „Medzi prvými som v kabíne videl starších chalanov, postupne prichádzali ďalší,“ prezradil kouč Cíger.

Vo výbere sú štyria hráči z NHL

V tíme SR pre svetový šampionát v Rusku je kvarteto korčuliarov zo zámorskej NHL (obrancovia Andrej Sekera, Martin Marinčin a útočníci Marko Daňo a Tomáš Jurčo), z ruskej KHL ďalších sedem (šesť zo Slovana Bratislava).

Piati hráči z aktuálneho kádra hrali v sezóne 2015/2016 vo švédskej SHL a českej extralige, trio v domácej Tipsport lige a vo švajčiarskej NLA Martin Réway. Najmladším členom mužstva je 20-ročný obranca Christián Jaroš, ktorému pred rokom ušla miestenka na šampionát krátko pred jeho začiatkom. Najstarším je iný bek Dominik Graňák, ktorý má vo veku 32 rokov na svojom konte aj najviac štartov v národnom mužstve (158).

„Pred MS nebudem hovoriť, čo bude. Od úvodného zápasu musíme hrať disciplinovane a myslieť na prvý duel. Od toho sa musím odraziť a naštartovať. Mužstvo máme pokope a ideme s ním pracovať, aby sme splnili isté ciele. Potrebné sú aj výsledky, inak by to celé nemalo význam. Dúfam, že chalani to správne pochopia a na šampionáte do toho dajú všetko,“ skonštatoval hlavný tréner SR a pokračoval: „Názory zvonka sú síce skeptické, no my si musíme všímať sami seba a sústrediť sa na našu hru, aby sme predvádzali trpezlivý hokej a vydali zo seba maximum. Každý sa s tým vyrovnáva po svojom. Všetko bude záležať na tom, ako nám to pôjde na ľade.“

Záverečnú nomináciu na MS urobil tréner Zdeno Cíger v sobotu večer po prípravnom zápase s Dánskom (3:1). Z mužstva vtedy vypadli obrancovia Adam Jánošík, Oldrich Kotvan, Lukáš Kozák a útočník Michal Hlinka.

Káder slovenskej hokejovej reprezentácie na majstrovstvá sveta v Rusku:

Brankári: Július Hudáček (Örebro HK, Švéd.), Branislav Konrád (HC Olomouc, ČR), Samuel Baroš (HKM Zvolen)

Obrancovia: Dominik Graňák (Rögle BK, Švéd.), Christián Jaroš (Lulea HF, Švéd.), Andrej Meszároš (Sibir Novosibirsk, KHL/Rus.), Michal Sersen, Ivan Švarný (obaja Slovan Bratislava, KHL), Andrej Sekera (Edmonton Oilers, NHL/Kan.), Martin Marinčin (Toronto Maple Leafs, NHL/Kan.) Juraj Mikuš (HC Sparta Praha, ČR)

Útočníci: Marek Bartánus, Tomáš Hrnka (obaja HC Košice), Peter Cehlárik (Lulea HF, Švéd.), Marko Daňo (Winnipeg Jets, NHL/Kan.), Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec, ČR), Libor Hudáček (Örebro HK, Švéd.), Patrik Lušňák, Pavol Skalický, Andrej Šťastný, Marek Viedenský (všetci Slovan Bratislava, KHL), Tomáš Marcinko (HC Dynamo Pardubice, ČR), Martin Réway (HC Fribourg-Gottéron, Švaj.), Martin Bakoš (Bílí Tygři Liberec, ČR), Tomáš Jurčo (Detroit Red Wings, NHL/USA)

Tieto správy prinášame s podporou internetových stávok eTIPOS.sk.
Tipos

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Adam JánošíkAndrej MeszárošAndrej SekeraAndrej ŠťastnýBranislav KonrádChristián JarošDominik GraňákIvan ŠvarnýJúlius HudáčekJuraj MikušLibor HudáčekLukáš KozákMarek BartánusMarek ViedenskýMarko DaňoMartin BakošMartin MarinčinMartin RéwayMichal SersenPavol SkalickýPeter CehlárikSamuel BarošTomáš HrnkaTomáš JurčoTomáš MarcinkoVladimír DraveckýZdeno Cíger
Firmy a inštitúcie Slovenská hokejová reprezentácia