Vůjtek vyradil z kádra dvoch hráčov, do Ruska ich berie 24

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vladimír Vůjtek
Foto: SITA/AP

PRAHA 3. mája (WebNoviny.sk) – Tréner českej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek pred majstrovstvami sveta vyradil z kádra obrancu Tomáša Voráčka a útočníka Tomáša Vincoura. Česi odletia do Ruska s triom brankárov, deviatimi bekmi a pätnástimi útočníkmi.

Kým väčšina tímov berie na MS najviac 22 korčuliarov, kouč Vůjtek sa rozhodol pre 24 hráčov v poli a vyberať si bude až priamo v dejisku šampionátu. Na MS cestujú aj obranca Tomáš Kundrátek a útočník Lukáš Kašpar, obaja v sezóne 2015/2016 pôsobili v Slovane Bratislava v KHL. „Pred prvým zápasom napíšeme na súpisku 20 hráčov v poli – 7 obrancov a 13 útočníkov a tiež 2 brankárov. Necháme si teda rezervu a postupne dopíšeme hokejistov do zostavy až na konečné číslo 25,“ uviedol tréner Vladimír Vůjtek podľa idnes.cz.

V českom výbere sú traja majstri sveta z roku 2010 (Roman Červenka, Petr Koukal, Lukáš Kašpar), ale až 16 hráčov má šancu predstaviť sa prvýkrát na veľkej medzinárodnej akcii. Rekordérom v počte účastí je Roman Červenka, ktorý už bol na piatich majstrovstvách sveta a dvoch olympijských hrách.

NHL dodala do českého národného tímu štvoricu Tomáš Plekanec (Montreal), David Pastrňák (Boston), Jiří Sekáč (Arizona) a Michal Jordán (Carolina). Dvanásť nominovaných pôsobí v Kontinentálnej hokejovej lige a jeden vo Švédsku. Z domácej extraligy majú Česi 10 hráčov. Zverenci Vladimíra Vůjtka sa na šampionáte predstavia v základnej A-skupine v Moskve, ich súpermi postupne budú Rusi, Lotyši, Švédi, Nóri, Kazachovia, Dáni a Švajčiari.

Nominácia hokejovej reprezentácie Česka na majstrovstvá sveta do Ruska:

Brankári: Pavel Francouz (Čeľabinsk, Rus./KHL), Dominik Furch (Omsk, Rus./KHL), Matěj Machovský (Plzeň)

Obrancovia: Michal Kempný (Omsk, Rus./KHL), Tomáš Kundrátek (Slovan Bratislava, SR/KHL), Michal Jordán (Carolina, USA/NHL), Jan Kolář (Chabarovsk, Rus./KHL), Petr Zámorský (Örebro, Švéd.), Jakub Jeřábek (Plzeň), Milan Doudera (Třinec), Adam Polášek (Sparta Praha), Radim Šimek (Liberec)

Útočníci: Tomáš Plekanec (Montreal, Kan./NHL), David Pastrňák (Boston, USA/NHL), Roman Červenka (Chomutov), Jan Kovář, Tomáš Filippi (obaja Magnitogorsk, Rus./KHL), Petr Koukal (Jekaterinburg, Rus./KHL), Lukáš Kašpar (Slovan Bratislava, SR/KHL), Martin Zaťovič (Togliatti, Rus./KHL), Tomáš Zohorna (Chabarovsk, Rus./KHL), Robert Kousal (Novokuzneck, Rus./KHL), Jiří Sekáč (Arizona, USA/NHL), Dominik Kubalík (Plzeň), Richard Jarůšek (Mladá Boleslav), Michal Řepík, Michal Birner (obaja Liberec)

Tieto správy prinášame s podporou internetových stávok eTIPOS.sk.
Tipos

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe David PastrňákLukáš KašparMichal ŘepíkPavel FrancouzPetr KoukalRoman ČervenkaTomáš KundrátekTomáš PlekanecVladimír Vůjtek