Cíger hodnotil MS pred výkonným výborom, priznal chyby

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Zdeno Cíger
Tréner slovenskej reprezentácie Zdeno Cíger počas medzištátneho zápasu Slovakia Cup medzi Slovenskom a Švajčiarskom. Žilina, 13. február 2016. Foto: SITA/Milo Fabian

BRATISLAVA 25. mája (WebNoviny.sk) – Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Zdeno Cíger v stredu predpoludním predniesol hodnotenie 80. majstrovstiev sveta v Rusku pred členmi výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

„Boli to bežné veci, aké zažil každý tréner. Šampionát som hodnotil pred celým výkonným výborom. Povedali sme si, čo sme urobili a čo nie. Také jednoduché veci,“ informoval Zdeno Cíger a vzápätí pridal detaily: „Som športovec, ktorý chce vyhrávať a urobiť čo najlepší výsledok. Bohužiaľ, nestali sme sa majstri sveta, zázraky sa nediali. Odrážam sa však od posledného duelu, v ktorom hráči pochopili a zistili, že vedia hrať vyrovnanú partiu aj s kvalitným súperom, ktorým Američania určite sú. Je to aj o psychike, na ktorej musíme pracovať. Aby hráči skúsenosťami a odohranými náročnými súbojmi pochopili, že na to majú.“

Obrazom: Finále MS v hokeji medzi Fínskom a Kanadou

Hlavný kouč národného mužstva nemusel čeliť množstvu otázok. „Nebolo ich veľa, pretože všetci čakajú, čo bude ďalej. Ich myšlienky sú niekde inde. Zhodnotili sme to len stručne. O niektorých veciach, ktoré nefungovali, sme sa bavili aj otvorene. Kritika musí byť, s tým nemám problém. Sám som priznal veci, ktoré je potrebné zlepšiť. Chlapci stále musia naberať skúsenosti a to bolo na MS vidieť, v tomto sme boli slabí. Mali sme dobré tretiny, ale musíme sa naučiť hrať zápasy celých 60 minút,“ pokračoval Zdeno Cíger. Majstrovstvá sveta v Rusku boli aj pre neho obrovskou skúsenosťou. „Potrebujem tiež zažiť viac takýchto zápasov a turnajov,“ priznal.

Slovensko už pozná aj mená súperov pre budúcoročné MS, v nemeckom Kolíne si zmeria sily s Ruskom, Švédskom, USA, Nemeckom, Lotyšskom, Dánskom a Talianskom. Kouč Cíger sa k tomu nechcel vyjadrovať príliš detailne. „Každý súper je niečím výnimočný. Každý môže zdolať každého. Musíme len pracovať a byť trpezliví,“ povedal.

Tieto správy prinášame s podporou internetových stávok eTIPOS.sk.
Tipos

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Zdeno Cíger
Firmy a inštitúcie Slovenská hokejová reprezentáciaSZĽH Slovenský zväz ľadového hokeja