MS v Brazílii budú lukratívne, tímy si rozdelia milióny eur

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Brazília, fanúšik, ms
Foto: SITA/AP

SAO PAULO 10. júna (WEBNOVINY) – Majstrovstvá sveta vo futbale nikdy neboli z finančného hľadiska lukratívnejšie ako práve teraz. Na nadchádzajúcom šampionáte v Brazílii sa tí najlepší poriadne „nabalia“ vďaka prémiám od Medzinárodnej futbalovej federácie.

Všetko o MS vo futbale nájdete

—-> TU

Nový majster sveta si okrem zlatého pohára odnesie finančný bonus vo výške 25,7 milióna eur. Neúspešný finalista si polepší o 18,3 mil. eur. Za tretie miesto na turnaji sa bude dávať suma 16,1 mil. eur a za nepopulárnu štvrtú priečku FIFA garantuje sumu 14,6 mil. eur.

Každá z 32 účastníckych krajín by mala o čosi zbohatnúť. V konečnom dôsledku by sa mali rozdať prémie v celkovej sume 422 miliónov eur. Je to o dva milióny viac ako sa prerozdelilo pred štyrmi rokmi na šampionáte v Juhoafrickej republike. Avšak FIFA rozhodne má z čoho rozdávať.

Suma prémií pre účastníkov MS je len zlomok z celkových príjmov FIFA z najväčej športovej udalosti na svete, ktoré sa odhadujú na 4,5 miliardy USD, čiže vyše 3,3 mld. eur. Po odpočítaní potrebných nákladov na organizáciu ráta FIFA zo ziskom 2,2 mld. USD, čiže 1,6 mld. eur. Z toho poputuje 100 miliónov na účet Brazílčanov, ktorí investovali do infraštruktúry a modernizácie futbalových stánkov v súvislosti s MS približne 11 mld. USD, čiže 8,1 mld. eur. Informoval o tom server časopisu Kicker.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia