Messi je pod tlakom, jeho nevoľnosti trápia futbalový svet

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Lionel messi
Lionel Messi nedohral posledný prípravný zápas pred majstrovstvami sveta pre nevoľnosti z nervozity. Foto: SITA/AP

BELO HORIZONTE 10. júna (WEBNOVINY) – Nevoľnosť kapitána argentínskej futbalovej reprezentácie Lionela Messiho počas posledného prípravného stretnutia pred majstrovstvami sveta v Brazílii proti Slovinsku bola iba z nervozity. Podľa trénera Alejandra Sabellu nejde o nič vážne.

Messi nastúpil proti Slovincom ako striedajúci hráč v 58. min, ale krátko po jeho presnom zásahu zo 76. min televízne zábery odhalili, že má nevoľnosť. Barcelonská desiatka odišla predčasne z ihriska a Argentína dohrala súboj s desiatimi mužmi. „Nervozita,“ stručne hodnotil Messiho nevoľnosť šéf striedačky.

Všetko o MS vo futbale nájdete

—-> TU

Kapitán Argentíny a štvornásobný najlepší futbalista planéty je pod obrovským tlakom. „Albiceleste“ nezískali titul majstrov sveta od roku 1986. „Myslím, že v týchto chvíľach je úzkosť bežná,“ tvrdil Sabella pred pondelkovým odchodom svojho tímu do Brazílie. Argentínčania odohrajú svoj otvárací duel na turnaji proti Bosne a Hercegovine. Tréner pripomína, že je veľmi ťažké zostať pokojný.

Ťažkosti najdrahšieho futbalistu pretrvávali aj na klubovej úrovni, no ani doktori v Barcelone nevedeli určiť príčinu zdravotných problémov. Podobne sú na tom aj reprezentační lekári a aj samotný Messi. „Neviem, čo to je. Takýchto psychických skúšok som mal tisíce,“ povedal Argentínčan pre TyC Sports v minulosti. „Začnem sa cítiť zle, cítim nevoľnosť až skoro zvraciam, a potom to náhle odíde.“

V rozhodujúcich momentoch kariéry Messi nebol nervózny a ani nepociťoval nedostatok sebavedomia. Jeho štatistiky – 350 gólov za Barcelonu, čo je klubový rekord a 48 strelených gólov za reprezentáciu Argentíny – hovoria jasnou rečou.

Argentína je moja rodná krajina, moja rodina, môj spôsob vyjadriť sa,“ nechal sa počuť Messi a dodal, že chce prelomiť všetky svoje rekordy, aby urobil šťastných svojich rodákov z Argentíny.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Lionel Messi