Hviezdny Ronaldo je najpopulárnejší účastník MS na Facebooku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ronaldo
Cristiano Ronaldo sa zaskvel hetrikom. Foto: SITA/AP

SAN FRANCISCO 12. júna (WEBNOVINY) – Portugalčan Cristiano Ronaldo je najpopulárnejší futbalista na sociálnej sieti Facebook. Ofenzívna hviezda Realu Madrid má na rozšírenej sociálnej platforme 84 miliónov fanúšikov.

Facebook zverejnil mená 23 najpopulárnejších účastníkov majstrovstiev sveta vo futbale v Brazílii, ktorí majú svoj profil na tejto sociálnej sieti. Ronaldo patrí v tomto smere medzi najväčšie celebrity.

Všetko o MS vo futbale nájdete

—-> TU

Za Cristianom Ronaldom nasledujú Lionel Messi s 58 miliónmi fanúšikov, Neymar (23,5 mil.), Wayne Rooney (20 mil.) a Andrés Iniesta (20 mil.). Informácie zverejnil web goal.com.

Účastníci MS vo futbale s najvyšším počtom fanúšikov na Facebooku (v miliónoch):

1. Cristiano Ronaldo (Portug.) 84, 2. Lionel Messi (Arg.) 58, 3. Neymar (Braz.) 23,5, 4. Wayne Rooney (Angl.) 20, 5. Andrés Iniesta (Šp.) 20, 6. Mesut Özil (Nem.) 19,9, 7. Iker Casillas 19, 8. David Villa (obaja Šp.) 14, 9. Karim Benzema (Fr.) 13, 10. Sergio Ramos (Šp.) 12,8

Holanďania veria nebezpečnej zbrani

Hráči z „krajiny tulipánov“ v siedmich stretnutiach na MS 2010 skórovali dvanásťkrát, inkasovali šesť gólov. Aspoň jeden presný zásah si „Oranjes“ pripísali na konto vo všetkým zápasoch šampionátu s výnimkou finálového duelu. „Nemyslím si, že by sme momentálne boli schopní prezentovať sa tiki-takou alebo hrať nejaký nádherný futbal. To, čo je nakoniec podstatné, je výsledok,“ vyhlásil krídelník Bayernu Mníchov Arjen Robben a dodal: „Protiútoky sú veľmi nebezpečná zbraň, ktorú chceme počas turnaja rozhodne využívať.“

Tréner Holandska Louis van Gaal má predstavu, ako eliminovať ofenzívnu silu súpera. „Útočiacim hráčom Španielska chceme dať čo najmenší priestor,“ povedal 62-ročný kormidelník. Amsterdamský rodák debutoval na lavičke Holandska pri víťazstve 2:1 práve nad Španielmi v Seville v roku 2000. „Myslím si, že Španieli majú lepších hráčov, musíme odviesť maximálny výkon,“ citoval portál nu.nl holandského stopéra Rona Vlaara. „Budeme hrať agresívne a dobre. Verím, že sa im nepodarí nájsť v piatok správny rytmus,“ uzavrel Vlaar.

V druhom piatkovom zápase B-skupiny vstúpia do turnaja aj zostávajúce dva tímy „béčka“ – Čile si o 0.00 h SELČ v meste Cuiabá zmeria sily s Austráliou.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrés IniestaArjen RobbenCristiano RonaldoDavid VillaIker CasillasKarim BenzemaLionel MessiMesut ÖzilPápež FrantišekSergio RamosWayne Rooney
Firmy a inštitúcie Facebook