Video: Mexičania zdolali Kamerun, rozhodcovia opäť chybili

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Najkrajšie momenty z druhého dňa na MS vo futbale
Mexický futbalista Oribe Peralta v súboji s Kamerunčanom Aurelienom Chedjouom počas piatkového zápasu A-skupiny na MS vo futbale. Foto: SITA/AP

NATAL 13. júna (WEBNOVINY) – Futbalisti Mexika zvíťazili 1:0 (0:0) nad Kamerunčanmi v piatkovom zápase A-skupiny na XX. majstrovstvách sveta na štadióne Arena das Dunas v brazílskom Natale. Jediný gól duelu dosiahol po hodine hry Oribe Peralta.

Všetko o MS vo futbale nájdete

—-> TU

Sprievodnou zaujímavosťou stretnutia bolo, že hlavný rozhodca Wilmar Roldán z Kolumbie neuznal v priebehu prvej štyridsaťpäťminútovky až tri góly. Pri zásahu Afričanov mal pravdu, v dvoch situáciách, keď skóroval Giovani dos Santos, sa však pomýlil na základe signalizácie svojho asistenta. Opakované zábery odhalili, že spomenutý Mexičan ani v jednom prípade nestál v ofsajde.

Obrazom: Piatkové zápasy na MS vo futbale

Stredoameričania sa zaradili v poradí „áčka“ na druhé miesto za vedúcich Brazílčanov, ktorí vo štvrtok zdolali Chorvátov 3:1. Africký tím je o skóre na tretej priečke pred európskym zástupcom.

A-skupina:
Mexiko – Kamerun 1:0 (0:0)

Gól: 61. Peralta, ŽK: 57. H. Moreno – 77. Nounkeu, rozhodovali: Roldán – Clavijo, Díaz (všetci Kol.)

Zostavy:

Mexiko: Ochoa – F. Rodríguez, R. Márquez, H. Moreno – J. J. Vázquez – Aguilar, H. Herrera (90.+ Salcido), A. Guardado (68. Marco Fabián), Layún – G. dos Santos, Peralta (74. J. Hernández)

Kamerun: Itandje – Djeugoué (46. Nounkeu), N’Koulou, Chedjou, Assou-Ekotto – A. Song (79. Webo) – Moukandjo, Mbia, Enoh, Choupo-Moting – Eto’o

I. polčas

Úvod patril jasne Mexičanom, ktorí sa počas prvej desaťminútovky dostali až k štyrom nebezpečným situáciám. Tlak Stredoameričanov vyvrcholil gólom Dos Santosa, jeho presný zásah po centri spoluhráča rozhodcovia neuznali pre postavenie mimo hry. Spomalené zábery však ukázali, že Mexičan nestál v ofsajde.

O päť minút dali gól aj Afričania, tentokrát arbitri správne odpískali až dvojité postavenie mimo hry. V 20. min po prieniku Assoua-Ekotta strela ľavačkou kapitána Kamerunu Eto’a sa obtrela o pravú žrď. Po polhodine dosiahli Mexičania druhý regulárny gól, hlavný arbiter ho znovu pre ofsajd neuznal, televízna technika odhalila, že opäť nemal pravdu.

II. polčas

Na začiatku druhého polčasu spálil tutovku Peralta. Tento mexický kanonier sa tešil až po hodine hry, keď poslal do siete dorážku po strele Dos Santosa – 1:0. V nadstavenom čase ešte mohol vyrovnať hlavičkou Moukandjo, ale mexický brankár sa predviedol efektným i efektívnym zákrokom.

Hlasy:

Miguel Herrera (tréner Mexika): „Môj tím odviedol kusisko dobrej práce. Vynikajúco sme sa vyrovnali aj so skrivodlivosťou od rozhodcu, ktorý nás obral o dva regulárne góly. Som hrdý na mojich zverencov, že sa po týchto nepriaznivých momentoch nezlomili, bojovali a vydreli tesné víťazstvo.“

Volker Finke (tréner Kamerunu): „Nevyšiel nám vstup do zápasu, nezačali sme dobre. Potom to už bolo z našej strany trochu lepšie a utvorili sme si aj nejaké šance. Musím povedať, že tesná prehra ma nesmierne mrzí. Škoda… Nezostáva nám nič iné, len zabojovať o body v ďalších dvoch stretnutiach.“

Video: Víťazný gól Mexika strelil Peralta

Tabuľka A-skupiny:

1. Brazília 1 1 0 0 3:1 3

2. Mexiko 1 1 0 0 1:0 3

3. Kamerun 1 0 0 1 0:1 0

4. Chorvátsko 1 0 0 1 1:3 0

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia