Video: Taliani zdolali Angličanov, rozhodol Balotelli

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Sobotňajšie zápasy na MS vo futbale
Anglický futbalista Adam Lallana v súboji s Talianom Daniele De Rossim počas sobotňajšieho zápasu D-skupiny na svetovom šampionáte v Brazílii. Foto: SITA/AP

MANAUS 15. júna (WEBNOVINY) – Druhý sobotňajší súboj D-skupiny na majstrovstvách sveta vo futbale medzi Anglickom a Talianskom sa v brazílskom Manause skončil víťazstvom Talianov 2:1 (1:1).

Všetko o MS vo futbale nájdete

—-> TU

V jednom z najkvalitnejších stretnutí doterajšieho priebehu brazílskeho svetového šampionátu strelili talianske góly v 35. min Claudio Marchisio a v 50. min Mario Balotelli. V tíme Anglicka vyrovnal v 37. min Daniel Sturridge. Balotelliho víťazný gól hlavou bol trinástym v podaní tohto kontroverzného útočníka tmavej trati v 31. reprezentačnom stretnutí.

Obrazom: Sobotňajšie zápasy na MS vo futbale

Na čele D-skupiny je prekvapujúco Kostarika po triumfe 3:1 nad Uruguajom. Štvornásobní majstri sveta Taliani sa zaradili na druhé miesto.

D-skupina (Manaus):
Anglicko – Taliansko 1:2 (1:1)

Góly: 37. Sturridge – 35. Marchisio, 50. Balotelli, ŽK: 90.+ Sterling (Angl.), rozhodovali: Kuipers (Hol.) – Van Roekel, Zeinstra (všetci Hol.)

Zostavy:

Anglicko: Hart – G. Johnson, Jagielka, G. Cahill, Baines – Gerrard, J. Henderson (73. Wilshere) – Welbeck (61. Barkley), Sterling, Rooney – Sturridge (80. Lallana)

Taliansko: Sirigu – Darmian, Barzagli, Paletta, Chiellini – De Rossi – Marchisio, Verratti (57. Thiago Motta) – Pirlo – Candreva (79. Parolo) – Balotelli (73. Immobile)

Tabuľka D-skupiny:

1. Kostarika 1 1 0 0 3:1 3

2. Taliansko 1 1 0 0 2:1 3

3. Anglicko 1 0 0 1 1:2 0

4. Uruguaj 1 0 0 1 1:3 0

I. polčas

Taliani nastúpili bez zranenej legendy Buffona, ktorého v bránke nahradil Sirigu. Už v 4. min mohol inkasovať, ale strela anglického mladíka Sterlinga sa len obtrela o bočnú sieť. O dve minúty už musel Sirigu zasahovať po strele Hendersona. Zdalo sa, že rýchlosť Sterlinga bude platiť na taliansku obranu.

Video: Gólový zostrih zápasu

V 22. min 19-ročný útočník Liverpoolu hľadal pred bránkou Welbecka, ale lopta k nemu neprešla. Prví gólovo udreli v 35. min Taliani. Po skvele zvládnutom rohovom kope Verratiho a prenechaní lopty Pirlom spoza šestnástky pohotovo zakončil Claudio Marchisio – 0:1.

Ubehli len dve minúty a Angličania expresne rýchlo vyrovnali. Daniel Sturridge zužitkoval výbornú prihrávku Waynea Rooneyho z ľavej strany k vzdialenejšej žrdi – 1:1. V samom závere prvého polčasu mohli Taliani opäť ísť do vedenia, ale strelu Balotelliho smerujúcu do siete vyhlavičkoval Jagielka z úrovne bránkovej čiary.

II. polčas

Z druhého polčasu prešlo iba 5 minút a Balotelli a s ním celé Taliansko sa dočkali. Candrevov center našiel na zadnej žrdi Balotelliho hlavu a Hart druhý raz lovil loptu zo siete – 1:2.. V 62. min mohol Rooney vyrovnať, ale v dobrej pozícii netrafil bránku Talianov. Angličania to skúšali aj z priamych kopov, ale Baines a Gerrard neuspeli. V nadstavenom čase mohol ešte zvýšiť talianske vedenie špílmacher Pirlo. Jeho strela z priameho kopu však pristála na brvne anglickej bránky.

Hlasy:

Cesare Prandelli (tréner Talianska): „Nebolo jednoduché hrať v tom veľkom teple. Na náročné podmienky sme sa však dobre pripravili. V druhom polčase dostávali kŕče nie naši hráči, ale Angličania. Balotelli odovzdal všetko, čo v ňom bolo. To však platí aj o ostatných hráčoch. Pre toto víťazstvo sme poriadne

Roy Hodgson (tréner Anglicka): „Predstavovali sme si to inak. Verili sme v úspešný štart do turnaja napriek tomu, že sme vedeli o sile súpera. Sme smutní z prehry najmä po tom, čo v druhom polčase smerovalo na našu bránku už len pár striel. Teraz potrebujeme nájsť sebavedomie, aby sme mohli v ďalších dvoch zápasoch základnej skupiny zvíťaziť.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Mario Balotelli