Video: Pobrežie Slonoviny knokautovalo Japonsko za pár minút

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Sobotňajšie zápasy na MS vo futbale
Japonec Atsuto Uchida (2) v súboji s futbalistom Pobrežia Slonoviny Gervinhom počas sobotňajšieho zápasu C-skupiny na svetovom šampionáte v Brazílii. Foto: SITA/AP

RECIFE 15. júna (WEBNOVINY) – Druhý sobotňajší súboj C-skupiny na majstrovstvách sveta vo futbale medzi Pobrežím Slonoviny a Japonskom v brazílskom Recife vyšiel lepšie africkému zástupcovi. Pobrežie Slonoviny zdolalo Japonsko 2:1 (0:1) a pripísalo si prvé víťazstvo do tabuľky C-skupiny.

Všetko o MS vo futbale nájdete

—-> TU

Gólom Keisukeho Hondu zo 16. min viedli Japonci 1:0. Knokaut ich súpera prišiel v rozpätí troch minút v druhom polčase, ked boli gólovo úspešní Bony Wilfried a Gervinho. Pri oboch góloch centroval Serge Aurier a na ploche bol už aj striedajúci hviezdny útočník Didier Drogba. V druhom sobotňajšom zápase C-skupiny Kolumbia hladko zdolala Grékov 3:0.

Obrazom: Sobotňajšie zápasy na MS vo futbale

C-skupina (Recife):
Pobrežie Slonoviny – Japonsko 2:1 (0:1)

Góly: 64. Bony Wilfried, 66. Gervinho – 16. Honda, ŽK: 54. Bamba, 58. Zokora – 23. Jošida, 64. Morišige (Jap.), rozhodovali: Osses – Astroza, Roman (všetci Čile), 42 000 divákov

Zostavy:

Pobrežie Slonoviny: Barry – Aurier, Zokora, Bamba, Boka (75. Djakpa) – Tioté, Serey Dié (62. Drogba) – S. Kalou, Yaya Touré, Gervinho – Bony Wilfried (78. Ya Konan)

Japonsko: Kawašima – Učida, Jošida, Morišige, Nagatomo – Jamaguči, Hasebe (54. Endo) – Okazaki, Honda, Kagawa (86. Kakitani) – Osako (67. Okubo)

Tabuľka C-skupiny:

1. Kolumbia 1 1 0 0 3:0 3

2. Pobr. Slonoviny 1 1 0 0 2:1 3

3. Japonsko 1 0 0 1 1:2 0

4. Grécko 1 0 0 1 0:3 0

I. polčas

V tíme Pobrežia Slonoviny chýbal v základnej zostave skúsený útočník Didier Drogba, ale stihol sa vyliečiť kľúčový stredopoliar Yaya Touré.

Po oťukávacej úvodnej štvrťhodinke udreli nečakane Japonci. Ich najväčšia hviezda Keisuke Honda si na hranici šestnástky spracoval loptu po prihrávke Nagatoma a pohotovo ľavačkou rozvlnil sieť za Barrym – 0:1.

O niečo neskôr sa mohol do listiny strelcov zapísať ďalší japonský obranca Učida, ale brankár Afričanov bol pozorný.

Video: Gólový zostrih zápasu

https://www.youtube.com/watch?v=-nGZsqcpEXY

II. polčas

V druhom polčase spočiatku nič nenasvedčovalo tomu, že Japonci stratia svoj náskok. Rozhodujúce z pohľadu konečného výsledku boli 64. a 66. min, keď najprv Bony Wilfried najprv vyrovnal – 1:1 a potom Gervinho strelil víťazný gól Pobrežia Slonoviny – 2:1. Oba góly padli po centroch hlavou. V zostávajúcom priebehu sa Japonci ešte snažili s výsledkom niečo urobiť, ale bezvýsledne.

Hlasy:

Sabri Lamouchi (tréner Pobrežia Slonoviny): „Začali sme zle a Japonci využili našu chybu. Neskôr sme herne pridali a na trávniku zosilneli. Vrátili sme sa do zápasu a zaslúžene zvíťazili. Človeka ako je Drogba potrebujete presne v momentoch, keď treba otočiť zápas. Stále sme však nič nedokázali. Toto je len začiatok turnaja, musíme zostať koncentrovaní.“

Alberto Zaccheroni (tréner Japonska): „Klobúk dolu pred hráčmi Pobrežia Slonoviny. Toto ich víťazstvo je zaslúžené. Zápas sme začali dobre, ale po strelenom góle sme nevytrvali vo vysokom tempe. Náš herný rytmus utrpel a postupne nás súper začal prevyšovať. Nezahrali sme tak, ako sme chceli. Potrebujeme sa zlepšiť.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Didier DrogbaYaya Touré