V Brazílii hrozia záplavy, počasie ohrozuje šampionát

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Dážď ms vo futbale
Foto: chinadaily.com.cn

RIO DE JANEIRO 16. júna (WEBNOVINY) – Dvojdňový vytrvalý lejak v meste Natal, ktoré je jedným z dvanástich dejísk futbalových majstrovstiev sveta v Brazílii, bude mať vplyv na pondelkový zápas v základnej G-skupine medzi Ghanou a Spojeným štátmi americkými (24.00 h SELČ).

Organizátori informujú o potope, hroziacich záplavách a zhoršujúcej sa situácii. Nepriaznivé počasie si, našťastie, nevyžiadalo obete na životoch.

Všetko o MS vo futbale nájdete

—-> TU

V Natale pršalo od piatkového rána takmer nonstop až do nedele večera a za 50 hodín tam spadlo toľko zrážok, ako štatisticky zvykne za celý jún. Predpovede hlásia pokračovanie zrážok aj počas nasledujúcich piatich dní.

Radnica v Natale už vydala povodňové výstrahy a stovky miestnych obyvateľov museli opustiť svoje príbytky na západe mesta. Televízne správy ukazujú zábery ľudí brodiacich sa po kolenách vo vode. Natal už hostil jedno stretnutie MS 2014, v lejaku v ňom Mexičania zdolali v piatok Kamerunčanov (1:0). Ďalším počasím ohrozeným súbojom na štadióne Arena das Dunas bude štvrtková konfrontácia Japonska s Gréckom.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať