Maradona kritizoval Španielov na MS, štýl tiki-taka je mŕtvy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Maradona
Diego Maradona Foto: SITA/AP

RIO DE JANEIRO 16. júna (WEBNOVINY) – Jeden z najlepších futbalistov histórie Argentínčan Diego Maradona kritizoval úradujúcich majstrov sveta Španielov za ich výkon v piatkovom zápase na MS 2014 v Brazílii, v ktorom prehrali s Holanďanmi zahanbujúco 1:5.

Všetko o MS vo futbale nájdete

—-> TU

Fenomenálny ľavák dominujúci na trávnikoch najmä v 80. rokoch minulého storočia si myslí, že herný štýl tiki-taka, s ktorým „La furia roja“ opanovala MS 2010 i ME 2012, už nie je taký účinný ako pred pár rokmi.

„Už pred duelom proti Holandsku bolo na základe ich avizovanej základnej zostavy jasné, že Španieli neuspejú. Oni hrajú tiki-taka už nejaký čas, je to krásny štýl a podmanili si ním mnoho fanúšikov a expertov na celom svete. Lenže Vicente del Bosque by si mal uvedomiť, že európske kluby už našli odpoveď na barcelonský štýl, ktorý je veľmi podobný tomu, čo predvádzajú Španieli na reprezentačnej úrovni. Vynikajúco proti nemu funguje rýchle pristupovanie k hráčom súpera s následnými protiútokmi. Španieli odmietli napriek kritike zmeniť štýl a doplatili na to,“ napísala žijúca 53-ročná legenda vo svojom autorskom stĺpčeku v denníku Times of India.

Video: Gólový zostrih zápasu

Iniestu a spol. pokorili v piatok dvoma gólmi Arjen Robben a Robin van Persie, jeden zásah pridal obranca Stefan de Vrij. „´Oranjes´ sa opäť postarali o revolúciu v modernom futbale. Van Persie a Robben boli výnimoční a absolútne zatienili úradujúcich majstrov sveta. Španielska defenzíva na čele s Ikerom Casillasom nemala najmenšiu šancu. Tréner Louis van Gaal vykonal fantastickú prácu a relatívne mladý holandský tím sa zrejme týmto víťazstvom vyhol Brazílii v osemfinále,“ doplnil Diego Armando Maradona.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Arjen RobbenDiego MaradonaVicente del Bosque