Video: Holanďania zdolali Čiľanov a vyhrali B-skupinu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Pondelňajšie zápasy na MS vo futbale
Dvaja Čiľania blokujú strelu holandského futbalistu Arjena Robbena počas pondelňajšieho zápasu B-skupiny na svetovom šampionáte v Brazílii. Foto: SITA/AP

SAO PAULO 23. júna (WEBNOVINY) – Futbalisti Holandska zvíťazili nad Čiľanmi 2:0 (0:0) v pondelňajšom zápase B-skupiny na XX. majstrovstvách sveta na štadióne Itaquerao v brazílskom Sao Paule.

Všetko o MS vo futbale nájdete

—-> TU

Prvý gól stretnutia si pripísal stredopoliar anglického Norwichu City Leroy Fer v 77. min, skóroval hlavičkou krátko po svojom príchode na ihrisko z pozície striedajúceho hráča. V nadstavenom čase poistil víťazstvo Memphis Depay.

Obrazom: Pondelňajšie zápasy na MS vo futbale

Obe mužstvá mali už pred týmto duelom istú účasť vo vyraďovacej časti turnaja. „Oranjes“ vyhrali B-skupinu a v osemfinále nastúpia v nedeľu 29. júna vo Fortaleze proti druhému tímu z „áčka“, ktorým bude jeden z tria Brazília, Mexiko, Chorvátsko. Čile si zmeria sily deň predtým v Belo Horizonte s víťazom A-skupiny.

B-skupina:
Holandsko – Čile 2:0 (0:0)

Góly: 77. Fer, 90.+ Depay, ŽK: 64. Blind – 25. F. Silva, rozhodovali: Gassama (Gamb.) – Menkouande (Kamer.), Kabanda (Rwanda)

Zostavy:

Holandsko: Cillessen – Janmaat, Vlaar, S. de Vrij, Blind – N. de Jong – Wijnaldum, Sneijder (75. Fer), Kuyt (89. Kongolo) – Robben, Lens (69. Depay)

Čile: C. Bravo – Isla, Medel, F. Silva (70. Valdívia), Jara, Mena – Aránguiz, F. Gutiérrez (46. Beausejour) , M. Díaz – A. Sánchez, E. Vargas (81. Pinilla)

Konečná tabuľka B-skupiny:

1. Holandsko 3 3 0 0 10:3 9 – postup do osemfinále

2. Čile 3 2 0 1 5:3 6 – postup do osemfinále

—————————————————————-

3. Španielsko 3 1 0 2 4:7 3

4. Austrália 3 0 0 3 3:9 0

I. polčas

Od úvodu zápasu bolo cítiť, že oba tímy už majú postup vo vrecku a nechcú zbytočne riskovať zranenie či kartový trest. Prvú akú-takú možnosť videli fanúšikovia až v 22. min, keď Čiľania sa pokúsili z rohového kopu o signál, strela Gutiérreza skončila nad bránkou.

Video: Gólový zostrih zápasu

Desať minút pred koncom riadneho hracieho času prvej časti nebezpečne hlavičkoval De Vrij, ale lopta minula cieľ. O päť minút získal loptu na polovici ihriska Robben a parádnym 50-metrovým šprintom sa dostal až k zakončeniu zvnútra pokutového územia, jeho pokus smeroval vedľa.

II. polčas

Ten istý hráč skúsil šťastie svojou typickou strelou ľavačkou aj v 66. min, ale Bravo nemal veľa starostí s jeho pokusom. Štvrťhodinu pred koncom vyslal parádnu strelu z diaľka Depay, ale gólman Čile ju vytesnil spod brvna.

Po rozohratí následného rohového kopu skóroval umiestnenou hlavičkou striedajúci Fer – 1:0. V nadstavenom čase stanovil konečné skóre ďalší hráč z lavičky Depay – 2:0

Hlasy:

Louis van Gaal (tréner Holandska): „Musím priznať, že sme mali aj trochu šťastia, ale striedajúcich hráčov som posielal na trávnik s tým, aby urobili niečo s bezgólovým stavom. Tušil som, že Čiľanom budú v závere duelu dochádzať sily. Stále som však videl v našom výkone nedostatky. Musíme ich odstrániť, potom máme šancu stať sa majstrami sveta.“

Jorge Sampaoli (tréner Čile): „Neustále sme sa pokúšali tvoriť hru, napádali sme súpera už na jeho polovici, ale neprinieslo to vytúžený efekt. Holanďania dobre bránili s deviatimi či desiatimi mužmi, na takúto defenzívu sa len ťažko niečo vymýšľa. Výsledok je skresľujúci, pretože sme inkasovali v záverečnej štvrťhodine najprv po štandardnej situácii a potom z rýchleho brejku v nadstavenom čase. Rozhodne sme si nezaslúžili prehrať o dva góly.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia