Video: Španieli sa rozlúčili s MS, Villa dal nádherný gól

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Pondelňajšie zápasy na MS vo futbale
Španielsky kanonier David Villa strieľa na austrálskeho brankára počas pondelňajšieho zápasu B-skupiny na svetovom šampionáte v Brazílii. Foto: SITA/AP

CURITIBA 23. júna (WEBNOVINY) – Španielski futbalisti sa rozlúčili s majstrovstvami sveta v Brazílii presvedčivým víťazstvom nad Austráliou 3:0 (1:0).

Všetko o MS vo futbale nájdete

—-> TU

V pondelkovom súboji B-skupiny v Arene da Baixada v Curitibe strieľali góly úradujúcich majstrov sveta v 36. min David Villa, v 69. min Fernando Torres a v 82. min Juan Mata.

Obrazom: Pondelňajšie zápasy na MS vo futbale

Zverenci trénera Vicenteho del Bosqueho obsadili v konečnom účtovaní B-skupiny s jedným víťazstvom tretiu priečku, Austrália skončila bez bodu posledná. Ani jeden z týchto dvoch tímov už pred vzájomným zápasom nemal šancu na postup do osemfinále MS 2014.

B-skupina:
Austrália – Španielsko 0:3 (0:1)

Góly: 36. David Villa, 69. Fernando Torres, 82. Mata, ŽK: 88. Bresciano, 90.+ Jedinak – 62. S. Ramos, rozhodovali: Shukralla – Tulefat, Saleh (všetci Bahr.), 39 000 divákov

Zostavy:

Austrália: M. Ryan – McGowan, Špiranovič, A. Wilkinson, J. Davidson – M. McKay, Jedinak, Bozanic (72. Bresciano) – Leckie, Taggart (46. Halloran), Oar (61. Troisi)

Španielsko: Reina – Juanfran, S. Ramos, Raul Albiol, J. Alba – Koke, Xabi Alonso (83. David Silva) – Santi Cazorla (68. Fábregas), Iniesta, David Villa (56. Mata) – Fernando Torres

Konečná tabuľka B-skupiny:

1. Holandsko 3 3 0 0 10:3 9 – postup do osemfinále

2. Čile 3 2 0 1 5:3 6 – postup do osemfinále

***********************************************************

3. Španielsko 3 1 0 2 4:7 3

4. Austrália 3 0 0 3 3:9 0

I. polčas

Sedem zmien urobil španielsky tréner Vicente Del Bosque v zostave už len bývalých majstrov sveta v ich záverečnom vystúpení v Brazílii. Španieli akoby sa pomalšie zohrávali, a tak prvé minúty patril odvážnym Austrálčanom. Väčšia hrozba z ich kopačiek či hláv však neprišla.

Video: Gólový zostrih zápasu

Španielski „náhradníci“ sa dostali k slovu až po 20 minútach. Strela Villu z voleja bola nepresná a navyše z ofsajdu a v 23. min Alba z uhla namieril len do brankára Austrálčanov Ryana. Aktávny Villa sa dočkal v 36. min. Španielsky gól bol akoby vystrihnutý z najlepších čias tohto tímu, ktorý kraľoval svetovému futbalu v rokoch 2008 – 2012. Iniesta poslal prihrávku za chrbát austrálskej obrany na Juanfrana, ktorý takmer z bránkovej čiary posunul loptu na Villu a ten voči vybiehajúcemu Ryanovi efektne pätou otvoril skóre – 0:1.

Štatistický server Infostrada informoval, že ide o prvý gól dosiahnutý pätou na majstrovstvách sveta od roku 1982, keď sa takto blysol Rakúšan Bruno Pezzey v zápase proti Severným Írom. V zrejme svojom poslednom zápase na MS v kariére strelil 32-ročný Villa v súčte šampionátov z rokov 2006, 2010 a 2014 svoj deviaty gól. V samom závere I. polčasu postupoval sám na bránku hostí Cazorla, ale namiesto strely hľadal prihrávkou Torresa a Wilkinson stihol odvrátiť na roh.

II. polčas

Po zmene strán už Španieli ovládli hru a predvádzali futbal, ktorý ich zdobil niekoľko rokov. Takmer súvislé držanie lopty, množstvo prihrávok a na konci pokusy o prekvapenie obrany súpera. V 69. min sa to podarilo. Španielsku gólovú poistku pridal Fernando Torres, ktorého peknou kolmou prihrávkou našiel Iniesta – 0:2.

Ďalší gól v pohode hrajúceho favorita pridal v 82. Juan Mata, ktorý za obrannou líniou Austrálie pravačkou spracoval prihrávku od Fábregasa a ľavačkou potom poslal loptu pomedzi nohy brankára Ryana do siete – 0:3. Ďalšie góly už španielski futbalisti nepridali, ale aj tak aspoň trochu odčinili svoje chabé vystúpenie na MS 2014.

Hlasy

(zdroj Kicker, AP):

Ange Postecoglou (tréner Austrálie): „Sme sklamaní z takejto rozlúčky s turnajom. Prvých desať minút bolo v našom podaní dobrých. ale potom sa prejavili únava a vyčerpanosť našich hráčov. Súper nám až príliš ľahko odoberal lopty.“

Vicente Del Bosque (tréner Španielska): „Bola to dôstojná rozlúčka s turnajom. Náš najlepší výkon na turnaji, hráči ukázali, čo vedia. O mojej budúcnosti pri reprezentácii sa budem rozhodovať v najbližších dňoch a týždňoch.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe David VillaFernando TorresVicente del BosqueXabi Alonso