Video: Brazília porazila Kamerun, Neymar siahal na hetrik

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Pondelňajšie zápasy na MS vo futbale
Brazílčan Neymar počas pondelňajšieho zápasu A-skupiny proti Kamerunu na svetovom šampionáte. Foto: SITA/AP

BRASÍLIA 24. júna (WEBNOVINY) – Futbalisti domácej Brazílie zvíťazili nad Kamerunčanmi 4:1 (2:1) v pondelkovom zápase v A-skupine XX. majstrovstiev sveta na Estádio Nacional Mané Garrincha v Brasílii.

Všetko o MS vo futbale nájdete

—-> TU

Skóre stretnutia otvoril svojím tretím gólom na MS 2014 útočník FC Barcelona Neymar. V 26. min vyrovnal Joel Matip, ktorý dosiahol premiérový gól v najcennejšom drese na seniorskej úrovni, ale záverečné slovo v úvodnej časti patrilo opäť zakončovateľovi katalánskeho klubu Neymarovi. Ten v 35. min zabezpečil zverencom Luiza Felipeho Scolariho prvopolčasové tesné vedenie. Krátko po prestávke sa medzi strelcov zapísal aj Fred a v 84. min spečatil na konečných 4:1 striedajúci Fernandinho.

Obrazom: Pondelňajšie zápasy na MS vo futbale

„Kanárici“ obsadili v „áčku“ prvé miesto a v osemfinále nastúpia v sobotu 28. júna o 18.00 h SELČ v Belo Horizonte proti Čiľanom. Kamerunčania už pred pondelkovým súbojom nemali šancu na postup do vyraďovacej časti turnaja a v skupine skončili bez bodového zisku na poslednej štvrtej pozícii.

A-skupina (Brasilia):
Kamerun – Brazília 1:4 (1:2)

Góly: 26. Matip – 17. a 35. Neymar, 49. Fred, 84. Fernandinho, ŽK: 12. Enoh, 75. Salli, 80. Mbia (všetci Kamer.), rozhodovali: Eriksson – Klasenius, Wärnmark (všetci Švéd.)

Zostavy:

Kamerun: Itandje – Nyom, N’Koulou, Matip, Bedimo – N’Guémo – Choupo-Moting (81. Makoun), Mbia, Enoh, Moukandjo (58. Salli) – Aboubakar (72. Webó)

Brazília: Júlio César – D. Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo – Luiz Gustavo – Paulinho (46. Fernandinho), Hulk (63. Ramires), Neymar (71. Willian), Oscar – Fred

Konečná tabuľka A-skupiny:

1. Brazília 3 2 1 0 7:2 7 – postup do osemfinále

2. Mexiko 3 2 1 0 4:1 7 – postup do osemfinále

——————————————————————–

3. Chorvátsko 3 1 0 2 6:6 3

4. Kamerun 3 0 0 3 1:9 0

I. polčas

Domáci vstúpili do duelu s jasným úmyslom skórovať čo najskôr. Prvú veľkú šancu mal Paulinho, ktorý bol na konci krásnej akcie, obrana Kamerunu odvrátila na rohový kop. Potom však prevzali iniciatívu Afričania. V 17. min udreli Brazílčania, tretíkrát na šampionáte sa strelecky presadil Neymar – 0:1.

Video: Gólový zostrih zápasu

Vyrovnať mohol Matip, ale hlavičkou trafil aj s prispením Davida Luiza do brvna. Po následnom rohovom kope už Matip skóroval – 1:1. Odpovedal opäť Neymar, v 34. min z hranice pokutového územia nedal šancu brankárovi súpera pri rýchlom brejku – 1:2

I. polčas

„Kanárici“ zvýšili svoj náskok na začiatku druhého polčasu Fredom – 1:3Potom nedoprial Neymarovi hetrik Hulk, ktorý sa sebecky snažil o zakončenie a neprihral voľnému spoluhráčovi. Gólový účet stretnutia uzavrel šesť minút pred koncom riadneho hracieho času striedajúci Fernandinho – 1:4

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe David LuizJúlio CésarThiago Silva