Obama sledoval duel USA s Nemeckom na palube Air Force One

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Barack Obama
Barack Obama Foto: SITA/AP

AIR FORCE ONE 27. júna (WEBNOVINY) – Americký prezident Barack Obama sledoval štvrtkový súboj G-skupiny svetového šampionátu vo futbale medzi USA a Nemeckom (0:1) v konferenčnej miestnosti lietadla Air Force One, ktorým sa presúval do Minnesoty.

Všetko o MS vo futbale nájdete

—-> TU

Stretnutie sa hralo v čase 2,5-hodinového letu z Washingtonu. Lietadlo Air Force One je pracovňou vo vzduchu, nechýbajú v ňom moderné prístroje, vďaka ktorým môže americký prezident sledovať aj aktuálne televízne vysielanie ktorejkoľvek stanice.

Obrazom: Štvrtkové zápasy na MS vo futbale

Obama zápas nestihol dopozerať, výsledok sa dozvedel až po pristátí v Minneapolise. Už počas letu zámorským novinárom hovoril o hrdosti na krajanov. Záverečný výsledok ho síce nepotešil, ale z postupu do osemfinále turnaja mal veľkú radosť. „Tím USA prekonal očakávania. Nie sme síce ešte vo futbale ako Nemecko, Taliansko, Francúzsko, Argentína alebo Brazília, ale sme v hre,“ tvrdil ešte vo vzduchu Obama.

Video: Thomas Müller vo štvrtok rozhodol o víťazstve Nemecka nad USA

V rozhovore pre ABC na palube lietadla dokonca Obama pripustil, že majstrovstvá sveta majú mierny vplyv na zahraničnú politiku USA. „Nebudem to síce konkretizovať, ale niektoré naše prvky zahraničnej politiky boli spojené s majstrovstvami sveta,“ uviedol Obama.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Barack ObamaThomas Müller