Proti trestu Suáreza na MS sa búria aj jeho babka a Maradona

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Luis Suarez
Najprv komfortný trojgólový náskok, potom zbabraná koncovka, chytanie sa za hlavu a tiež slzy. Foto: SITA/AP

MONTEVIDEO 27. júna (WEBNOVINY) – Na obranu útočníka Uruguaja Luisa Suáreza, ktorému FIFA naparila devätzápasový reprezentačný dištanc a štyri mesiace bez súťažných futbalových aktivít za uhryznutie Taliana Giorgia Chielliniho, sa postavila aj Juhoameričanova stará mama.

Všetko o MS vo futbale nájdete

—-> TU

Lila Pirizová Da Rosová vzlykajúc uviedla, že zákaz ďalších štartov na majstrovstvách sveta pre jej vnuka je neférový trest až „barbarský“ počin. „Všetci vedia, čo urobili Luisovi. Jednoducho ho chceli dostať preč z majstrovstiev sveta. Super, podarilo sa im to. Odkopli ho ako psa,“ citujú Suárezovu babku anglické médiá.

Video: Luis Suárez uhryzol Giorgia Chielliniho

https://www.youtube.com/watch?v=y2kX-aPT2L8

Pirizová, ktorá má 22 vnúčat, povedala, že futbaloví funkcionári zámerne dlhodobo sledujú počínanie Suáreza na trávniku a hľadajú možnosti ako ho potrestať. Vyplýva to z toho, že nosí so sebou nálepku problémového hráča z minulosti.

„Všetky oči sa sústredia len na neho a čakajú, čo vyvedie. Je barbarské, čo mu urobili. Nebola to náhoda, ale zámerný počin,“ dodala Pirizová.

Obrazom: Štvrtkové zápasy na MS vo futbale

Suárez vo štvrtok po vynesení verdiktu FIFA mal opustiť tím Uruguaja na MS 2014 a odletieť domov. Podľa viacerých zdrojov sa však tak ešte nestalo.

Uruguajská futbalová federácia sa plánuje odvolať proti trestu. Ak neuspeje u odvolacej komisie FIFA, potom má ešte možnosť na Športovom arbitrážnom súde v Lausanne.

Diego Maradona
Foto: SITA/AP

Nebol by to Diego Maradona a jeho podrezaný jazyk, ak by pretriasané futbalové témy nepodporil svojím štipľavým komentárom. Štvormesačný dištanc pre uruguajského útočníka Luisa Suáreza takou rozhodne je, za uhryznutie talianskeho obrancu Giorgia Chielliniho v záverečnom dueli základnej D-skupiny na majstrovstvách sveta v Brazílii sa argentínskej legende zdá autoritársky.

„Prečo? Koho zabil? To je futbal, jeho súčasťou sú aj trenice. Prečo ho rovno nepošlú do Guantánama?“ besnel 53-ročný majster sveta z roku 1986 v televíznej šou De Zurda, v ktorej mal na sebe tričko s nápisom „Luis, sme s tebou“. Informoval o tom Liverpool Echo.

Disciplinárna komisia Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) naparila recidivistovi Suárezovi dištanc na deväť súťažných zápasov za národný tím.

Obávaný strelec nenastúpi za FC Liverpool v prvých troch zápasoch skupinovej fázy Ligy majstrov 2014/2015 a vynechá aj úvodných deväť vystúpení „The Reds“ v nasledujúcom ročníku anglickej Premier League. Zaplatí aj 100-tisíc švajčiarskych frankov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Diego MaradonaLuis Suárez